Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Батков: Ще бъде хубаво да върнем Гарата

Батков: Ще бъде хубаво да върнем Гарата

Собственикът на "Левски" Тодор Батков говори по всички наболели въпроси около клуба след срещата с представителите на фенклуба. Тя продължи около 2 часа и 10 минути в офиса му.

- Г-н Батков, как стоят нещата с Гари Родригес?

- Интересът към него е много голям. Той се увеличи след мача, който изигра за националния отбор срещу Каталуния. Опциите за него са две. Едната е от агенция, която искат да закупи правата му, а втората е "Лудогорец". Феновете изявиха категорична позиция, че цялата общност е против варианта в Разград. Аз като президент ще се съобразя с тях. Проверих и мненията във форумите. В 95% от тях се говори, че такъв трансфер не би се възприел. Ще пробваме да го продадем в друг клуб. Този трансфер е наложителен.

- Говори се, че "Левски" обаче вече е взел капаро за него от "Лудогорец".

- Нищо не е плащано, знаете че има правила за трансферите. Имахме няколко разговора с президента им, както и конкретна договорка. Искат да подсилят отбора за мачовете с "Лацио". Тук е моментът да ги поздравя за прекрасното представяне в Европа, от което печелят всички български клубове. Пожелавам им успех срещу италианците. Неотдавна и ние играхме с тях, победихме ги, макар и в мач без значение. Не са непреодолими. Току-що информирах президента на "Лудогорец", че приключваме преговорите. Вижте, най-ценното на "Левски" е публиката. Аз не мога да тръгна срещу нея и то на 100-годишнината.

- Самият Гари знаеше ли за преговорите с "Лудогорец" и как реагира?

- Да. Дори имаше разговори за личните си условия.

- Ако не му намерите друг купувач, може ли пак да опрете до варианта "Лудогорец"?

- Не. Просто всичко приключи. Уважавам президента на "Лудогорец". Той искаше да има Гари на разположение до 10 януари.

- Какви играчи ще привлече "Левски"?

- Със сигурност двама в защита. Има богат избор от свободни агенти. Ще сложа край на практиката да се вземат скъпи играчи, които нищо да не показват. Това е пир по време на чума. Ще вземат нормални заплати, но ще имат подобрени стимули за изиграни мачове и трофеи. Ще ни трябва и офанзивен футболист на мястото на Антонио Вутов, още един играч в атака и човек на мястото на Гари, ако бъде продаден. Имахме подробна среща с треньорите и спортния директор. Всичко е ясно и сме единодушни. Определени са и юношите, които ще се присъединят и твърдо ще бъдат в първия отбор. Става въпрос за 8 момчета.

- От колко пари се нуждае "Левски"?

- От много. Не разбрахте добре думите ми на "Синя Коледа". Извън строителството са направени и акумулирани разходи за 7 млн. евро. Такова чудо не е имало. Не може да се продължава така. Вие се запитайте - кой е виновен? Но в крайна сметка всичко опира на плещите ми.

- Има ли възможност да си върнете Гара Дембеле?

- Аз съм готов да го поканя, ако не е свършил с футбола. Не знам дали сте запознати, но той бе продаден в отбор, където заплатата му скочи три пъти в сравнение с тази в "Левски". Не се представи добре във "Фрайбург", а после и в Китай. Въпреки всичко ще бъде хубаво да имаме Гарата за юбилея. Ще кажа на Йовов да го търси. Сигурен съм, че ако е в добра кондиция пак ще бъде номер 1 в нашето първенство. Готов съм да изтърпя и странностите му. Намерихме рецепта как да се справим с извън футболните му забавления. Добре, че вие, медиите, разбрахме по-малко от половината му от тях. Колко нощи аз не спах. От колко управления и заведения ми се обаждаха.

- Ще се разделите ли с Генков и каква цена искате на Гари?

- Не искам да коментирам пари, но Гари е най-конвентируемият ни играч. Заедно с Пламен Илиев и с Гаджев. За Владо обаче няма други предложения освен това, което той отказа от Русия. Разбрахме се да преподпише.

- Колко все пак пари са необходими на "Левски", заговори се дори за проблеми с лиценза.

- На първо време 1 млн. евро. Без да броим месеците март, април и май, както и разходите по юбилея. Не мога да приема едно, когато чета форумите. Защо ме обвиняват за гробокопач на "Левски". След 10 години и близо 45 млн. лева, дадени в клуба.

- Не ви ли идва да се откажете?

- Болно ми е, но няма да хвърля кърпата.

- Не може ли "Левски" да намери пари от спонсор, как стоят нещата с "Газпром"?

- Когато има нещо по този въпрос, ще ви уведомим. Но засега ситуацията е такава. Надеждата умира последна. Искам хората да разберат, че и аз съм фен. Но за сметка на това, което давам, получавам само един сак, когато дойде новата екипировка. Иначе си плащам картата за стадиона. Взех куверти за себе си и за жена си за "Синя Коледа".

- Коментирахте ли оставката на Иво Тонев?

- Не, но феновете искат той да остане и да си изпълни задължението, което е поел. В крайна сметка аз съм собственик и президент, вината пак пада върху мен. Всички като минем покрай сектор "А", си задаваме въпроса: "Какво ще стане до май?".

- Има ли хора, които са ви търсили за акции?

- Няма, но ако има, да се обадят. Адресът ми е ясен, телефонът ми лесно може да се намери. Акциите са в сейфа тук, в офиса. Готов съм да си поделя отговорността.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе