Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Караянчева ще сваля американските визи при посещението си във Вашингтон

Караянчева ще сваля американските визи при посещението си във Вашингтон

Председателят на Народното събрание ще договаря отпадане на американските визи за България при посещението си в Съединените щати, съобщава Нова тв. Цвета Караянчева пристигна във Вашингтон в неделя, а днес започва официалната й програма.

Караянчева ще участва на форум на Световната банка и ще се срещне с шефа на Камарата на представителите Пол Раян. Той е вторият по влияние републиканец след президента Доналд Тръмп.

Снощи председателят на парламента разговаря с хора от българската общност във Вашингтон. В делегацията участва и председателят на комисията по бюджет в парламента Менда Стоянова.

„Смятам да поставя въпроса за американските визи, защото отношенията, които имат България и Америка, са много добри и това предполага, че във визовия режим отношенията трябва да се подобрят в полза за българските граждани. Досега на парламентарно ниво не е поставян въпросът за визите", заяви Караянчева.

Решението на въпроса с визите зависи от Конгреса, който е приел закон, според който за да паднат визите за една страна, отказите за тях трябва да са под 3%. За България този процент варира между 9 и 17, разказва Нова тв. Освен за визите, българите във Вашингтон питаха кога ще е готово онлайн гласуването и електронните услуги за български граждани.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе