Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Шокиращи разкрития за Радев от екскомандира му

Шокиращи разкрития за Радев от екскомандира му

Шокиращи разкрития за Румен Радев направи някогашния му командир Константин Корадов. Бившият началник щаб на авиополка в Равнец излезе с много остра позиция за президента Румен Радев във фейсбук. Когато той е бил на служба в Равнец, Румен Радев пристига там като новопроизведен офицер.

"Поведението на Радев все повече ме издига в собствените ми очи на прорицател. През 1987 г. пристигна на летище Равнец, като току-що произведен лейтенант, първенец на випуска. Аз бях началник-щаб на авиополка в оставка. Направи ми впечатление на действен и инициативен млад офицер, който беше повече вглъбен в себе си, отколкото в хората около него. Дори усетих някаква пренебрежителност към щаба, който ръководех“, пише Константин Корадов.

Провеждаше инициативи, които не смяташе за нужно да съгласува с мен - началникът на щаба. Тогава властелините в армията бяха политическите офицери, с които бях в конфликт по принципни въпроси. Но голямото ми уважение и почит към летателната професия остави тези мои наблюдения в периферията на впечатленията ми от неговото поведение. След няколко месеца напуснах Равнец, допълва Корадов.

Корадов изтъква, че по време на изборната му кампания за президент го е смутило изявлението на Радев: "Аз съм се клел в тази България". Да, но България вече беше друга. Ние се клехме в НРБ, която се спомина. Оцеля Република България и при пълен консенсус на политическите партии влезе в НАТО и ЕС. Когато Радев заяви реваншистките си намерения, разбрах какво е имал предвид. Предвидих го отдавна. Съветникът му Димитър Стоянов не пропусна да отбележи, че следи моите постове във фейсбук с осъдително красноречие, посочва Корадов. „За съжаление прогнозата ми се сбъдна. Радев приведе в действие верността към клетвата си към Живкова България. Не съм щастлив от този факт. Радев, иди си! ", категоричен е Корадов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе