Извънредни новини

Школата на "Ботев" (Враца) с нови екипи

Школата на

Фенклубът „Ботев Враца Завинаги" зарадва с нова екипировка 120-те възпитаници от детско-юношеската школа на "Ботев" (Враца). Основната цел на инициативата „Всички за децата", започнала през ноември, бе да се осигурят спортни екипи и анцузи на малките футболисти.

Вчера пред около 1000 зрители, дошли на стадион „Христо Ботев" за мача между местния отбор и "Ювентус" (Маличка), бяха представени различните гарнитури в клуба: подготвителна група, деца, юноши до 15 г., юноши младша и старша възраст. Новите екипи на децата са с цветовете и емблемата на отбора. Шефът на фенклуба Мирослав Ангелов каза, че подобна инициатива не е реализирана през последните 20 години.

„Когато казахме, че искаме да облечем всички деца от школата на клуба еднакво, малцина ни повярваха. С всеки изминал ден тези хора се увеличаваха, с тяхна помощ събрахме около 8 000 лв, с които купихме 118 екипа и 123 анцуга. Днес доказахме, че можем да правим хубави неща, когато сме заедно и когато мислим за любимия „Ботев", каза Ангелов.
Половината от парите са събрани от продажбата на шалове и календари, а останалите от спонсори и дарители.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе