Извънредни новини

Шефовете на БФС загърбиха Попето (ОБЗОР)

Шефовете на БФС загърбиха Попето (ОБЗОР)

Ако бях спечелил по-рано, вече да съм свършил, обяви футболист №1

Ивелин Попов дочака да стане Футболист №1 на България. Той взе "Златната топка" на симпатична церемония, която ще проведе в столичен комплекс. Наградата бе гарнираха и с Фиала, която е копие на оригинала от легендарното Панагюрско съкровище. Подгласници на Попов са Ивайло Чочев и Георги Миланов (№1 за 2012 г). Отговорните фактори в БФС обаче обърнаха гръб на коронацията на Ивелин. В залата го нямаше нито Борислав Михайлов, нито някой от заместниците му или пък член на Изпълкома. Това обаче не успя да развали настроението вътре, нито пък заслужената Радост на Ивелин. "Благодаря, щастлив съм, че съм тук сред толкова много легенди. Надявам се, че в следващата година ще ви радваме повече", каза победителят в анкетата на журналистите. Той събра 241 гласа, Чочев 108, а Миланов 61. "Годината наистина не бе най-много успешна като цяла за футбола в България. Дължа много на всеки един треньор, с който съм работил, но най-много искам да благодаря на семейството си", каза футболистът на "Спартак" М, който чака второ дете. "Явно сега е било времето да стана номер едно. Аз отдавна съм казал, че ако се бе случило през 2010 или 2013 година, когато бях втори, щях да се вдигна в облаците и да се сгромолясам. Така че това е точният момент", коментира още Попов. "Ставам и тренирам с една мисъл - България да играе по-добре. Но кога ще стане това? Няма човек, който да отговори", завърши Ивелин. "Дано следващият път за наградата се борят само играчи, които ритат в родното първенство", пожела пък мениджърът му Мирчо Димитров, който представляваше и Георги Миланов. Той разкри също, че трудно на този етап роден играч може да направи голям трансфер, а Русия също става много далечна дестинация за нас.

"Ивайло благодари и обеща следващата година да е номер 1", заяви пък мениджърът на Чочев Петьо Костадинов. "Той има мач и затова не успя да присъства. Искам да обърна внимание и на факта, че един регион присъства силно в класацията. Ивайло е момче от Трънчовица, а Георги от Левски, които са комшии. Към тях бих прибавил и Краев", каза той.

Попов пък обяви, че ще преизпълни предизвикателството - да купи 241 топки за избрана школа и да вземе под крилото си млад футболист.

Мъри: "Висша лига" не става с дългове

Съжалявам, защото не взех наградата с български отбор, обяви Станимир Стоилов, който бе избран за треньор №1 след фурора с "Астана". "Благодаря на шефовете и на екипа си. Развяхме Българското знаме пак в Шампионската лига. Един ден пак бих се върнал в България, но при сериозен проект, а не само някой да ползва името ми", продължи Мъри. Той бе категоричен, че не трябва да се таят надежди да връщането на ЦСКА и "Локо" (Сф) в елита с проекта "Висша лига". "Не знам как ще стане. Почти невъзможно е, как реагира УЕФА. Тук става въпрос за пари, дългове към играчи, треньори", категоричен бе Стоилов. "Дано да надградим в "Астана". В момента имаме проблеми заради инфлацията в Казахстан", продължи хасковлията. "Според мен "Левски" трябва да атакува титлата, защото "Лудогорец" не е същият, разклатен е", каза Стоилов. "За жалост никога не съм имал оферта от сериозен западен отбор. Явно там, слагам в това число и себе си, не вярват, че сме способни. Затова от Изток трябва да пробием път натам. Това, което ни липсва е паспорт. Румънски и сръбски върши повече работа. Може би не сме толкова добри и в техниката, която става все по-неразделна част от футбола. В Казахстан и България сме на допотопно ниво. Старая се да следя какво в правят в Англия, Германия. Изоставаме", призна Стоилов. "Мач "Левски" и ЦСКА трябва да има, дори и контрола. Какво пречеше държавата да инициира такъв? Средствата можеше да отидат за подпомагане на ЦСКА. А тези, които напират да ги върнат - да гледат и себе си. Какви претенции да имат "Локо" и ЦСКА като нямат дори стадиони?", завърши Мъри.

Отличниците на 2015 г

Футболист №1
При мъжете
1. Ивелин Попов ("Спартак" М, Рус)
2. Ивайло Чочев ("Палермо", Ит)
3. Георги Миланов (ЦСКА М, Рус)

При жените
Силвия Радойска (НСА)

Треньорът №1
1. Станимир Стоилов ("Астана", Каз)
2. Никола Спасов ("Черно море")
3. Георги Дерменджиев ("Лудогорец")

По постове
Вратар
Боян Йоргачевич ("Левски")
Защитник
Страхил Попов ("Литекс")
Халф
Марселиньо ("Лудогорец")
Нападател
Асприля ("Литекс")

Най-прогресиращ млад играч
Божидар Краев ("Левски")

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе