Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Шефът на младежкото ДПС с въпрос към Борисов

Шефът на младежкото ДПС с въпрос към Борисов

 

Имам много неща, които бих искал да кажа на премиера Борисов. Това заяви в първото си интервю новоизбраният шеф на младежкото ДПС Сезгин Мехмед по Канал 3 в отговор на въпроса на Илиана Беновска какво би попитал министър-председателя. „И все пак: основния ми въпрос би бил – Г-н Борисов, защо пропуснахте времето, в което можехте да направите по-доброто ни бъдеще“, каза Мехмед.

Той заяви, че успехът на новата му позиция ще зависи от това дали младите хора ще успеят да направят обединението, което сега е дефицитно в обществото. Мехмед каза още, че е приел новата позиция, защото трябва да се свърши определена работа, а не защото не е могъл досега да реализира идеите си. В семейството на ДПС всяка идея може да бъде реализирана, независимо от кого се дава, заяви новоизбраният шеф на младежката организация.

Той разказа, че политическият му път е тръгнал още от първи клас, когато настоял пред учителя си стихотворението „ Аз съм българче“ да се учи наизуст от всеки български гражданин, независимо от етноса.

Разкри как през цялия си живот досега се е борил, нямал е право да бъде слаб, защото е знаел, че в противен случай ще го смачкат. Видял на живо за първи път лидера на ДПС Ахмед Доган на семинар в „Бояна“. Запознал се с него обаче едва две години по-късно – на новогодишното тържество на партията. „Бях изумен, когато му подадох ръка и си казах името, а той ми отговори: Аз те познавам, беше на семинара в „Бояна“, но закъсня“, каза Мехмед.

На въпроса какво би му казал сега, отговори: „Г-н Доган ние, младите, ще направим така, че са продължим делото ви“.

Беновска го попита дали има амбициите да става председател на ДПС, но Мехмед каза, че Мустафа Карадайъ се справя отлично и ДПС няма нужда от друг председател. Когато журналистката каза, че говори хипотетично и не на сериозно, Мехмед отговори, че шега с тези работи никога не прави.

Ние, младите, сме част от бъдещето, от нас зависи какво ще бъде то, завърши участието си лидерът на младежкото ДПС.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе