Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Шеф от ГЕРБ отива при Бареков

Шеф от ГЕРБ отива при Бареков

София. "Председател на Общински съвет, който е член на ГЕРБ, ще напусне партията на Бойко Борисов и ще обяви, че преминава към движение "България без цензура", обяви в Пловдив лидерът на гражданската платформа Николай Бареков.Но не посочи кой е шефът на местния парламент с аргумента, че е негово лично право да съобщи сам за промяната на партийната си принадлежност.

"Стандарт" научи, че става дума за председателя на Общинския съвет в Балчик Виктор Лучиянов. Той е един от основателите на структурите на ГЕРБ край морето (интервю с него на стр. 12). Лучиянов потвърди, че ще присъства на учредителното събрание на новата политическа формация във Велико Търново. Според запознати към партията на Бареков ще се присъедини и една от легендите в леката атлетика - наш златен медалист. Спортната емблема също ще се включи във форума под Царевец.

Пловдивският активист на "България без цензура" Дяко Дяков от своя страна обяви, че 80 души от партията на Меглена Кунева под тепетата преминават към новото движение. Това на практика е цялата структура на "България на гражданите" в Пловдив. Активисти на Реформаторския блок да не бягат при Бареков, стана ясно по време на пресконференцията. Започнала масирана атака с рекет върху членовете, която да ги държи насила в блока, пресата се правела през кметовете на ГЕРБ, които заплашвали кандидат-отцепниците, че ще останат без работа. Последният пример е от Пловдив, където млада партийка била притисната от кметската управа, че ще загуби работното си място в една от общинските структури.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе