Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Сергей Станишев: Европа не е малка и слаба

Сергей Станишев: Европа не е малка и слаба

"С последните терористични атаки, които се случиха по такъв трагичен начин в Париж, в Бейрут, Анкара, Лондон, осъзнахме, че и заплахите вече са глобални".

Това каза пред журналисти председателят на ПЕС Сергей Станишев по време на международна конференция в Берлин, организирана от Германската социалдемократическа партия. Според Станишев дори и страни като Германия и Франция не могат да се справят сами с проблемите си. "Необходима е цялостна стратегия за повече Европа там, където има нужда. Затова ние - европейските социалисти, я предлагаме, особено що се касае до бежанската криза. Има хора, които са стигнали нашите граници и бягат наистина от война. Те си спасяват живота, опитват се да намерят мир за семействата и децата си. Да се помогне само на тях обаче не е достатъчно. Трябва да се помогне и на страните, където е големият брой на бежанците - Турция, Ливан и Йордания", допълни още Станишев. По думите му е нужно да се използват всички възможни механизми, за да може хора, избягали от войната, да имат нормален живот там, където са се преселили.

"Европа не е малка и слаба. В нея живеят над 500 милиона души. В главите и сърцата ни я има тази вътрешна солидарност. Ние сме едно цяло и делим една съдба, а освен това имаме и голямото преимущество да сме част от най-богатия съюз в света", допълни още той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе