Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Създава се публично-инвестиционна програма в бюджета

Създава се публично-инвестиционна програма в бюджета

Боровец. 2014 година няма да е нулева за еврофондовете за новия програмен период, което очевидно е бил планът на опозицията, и освен това се създава публично-инвестиционна програма в националния бюджет. Това заяви вицепремиерът по европейските фондове Зинаида Златанова пред журналисти след семинара в Боровец.

"В момента, много сериозно работим с управляващия орган и министрите, за да уточним точно какви процедури могат да бъдат пуснати още от началото на следващата година", каза Златанова.

"Това ще даде възможност на бенефициентите веднага да кандидатстват и да бъдат сключени договори за безвъзмездна помощ", заяви Златанова.

По думите й - по този начин за пръв път имаме истинска допълняемост между европейското и национално финансиране, което е основно изискване на европейските фондове и на бюджетната политика на европейските страни. Приоритетите на страната ще се финансират не само от европейски фондове, но и с национален бюджет там, където няма възможност за европейски фондове", обясни Златанова.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе