Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Съсипаха от майтап Русия

Съсипаха от майтап Русия

Сочи. Отпадането на Русия от хокейния турнир на олимпиадата безспорно е тема номер 1 както в столицата на игрите, така и в цялата държава. Независимо от болезнената загуба от Финландия с 1:3 и безславното отпадане от домакините погледнаха на драмата и с усмивка. "В резултат на този мач билети за финала вече могат спокойно да се намерят и в кошчетата за боклук в олимпийския парк", обяви един от водещите на руската телевизия. Според него заради резила на хокеистите всички в Русия поне ще забравят за провала на Евгени Плюшченко.

"Няма да има медали. Няма да има мач с Канада, който всички чакахме повече от медал. Няма да има въобще нищо, защото Сборная просто излетя от турнира", написа Лента.ру. Драмата се допълва и от факта, че последното отличие за Русия на хокей от олимпиада е от игрите в Солт Лейк Сити - трето място.

Все още не е сигурно дали на световното през март в Минск (Беларус) начело на руския тим ще остане треньорът Зинтула Билялетдинов. "Аз имам желание да продължа, но сега думата има ръководството, заяви специалистът на пресконференцията след мача. Закономерно той пое цялата вина за отпадането върху себе си. В същото време обаче заяви, че играчите не са виновни и не трябва да бъдат атакувани. Билялетдинов е начело на Русия от юни 2011 г. Година по-късно тимът триумфира като световен шампион. На шампионата на планетата през 2013-а обаче Сборная падна от САЩ с 3:8 в четвъртфинала. Контрактът на 58-годишния треньор е до края 1 юли тази година. Според руските журналисти на мястото на Билялетдинов ще бъде назначен главният треньор на московския "Динамо" Олег Знарок. На полуфиналите днес играят Швеция - Финландия (14,30 ч бъл.вр) и САЩ - Канада (19,00 ч). Последният мач ще е повторение на финала от олимпиадата във Ванкувър 2010, когато домакините победиха американците с гол на Сидни Кросби в продълженията.

Наградиха с почивка наш майстор в Сочи

Отговорникът за трасетата на алпийските ски Валентин Стефанов получи от организационния комитет почивка за пръв път вчера. Спецът бе нает от руснаците да прави пистите за мъжките стартове и от пристигането си в Сочи на 1 януари не бе почивал. Вчера той и директорът на алпийците ни Иван Каневчев слязоха до столицата на игрите от Красна поляна, където са алпийците с влака "Ласточка". В скоростния си преход двамата видяха някои от забележителностите в центъра, а след това и пристанището. За финал Стефанов и Каневчев посетиха олимпийския парк и оттам поеха към планината. Валентин ще остане в Сочи и за параолимпиадата.

Премиер посвети стих на Оле

Триумфът в смесената щафета по биатлон вдъхнови премиерът на Норвегия Ерна Сулберг. Тя посвети стих на героя Оле Ейнар Бьорндален, за когото златния медал беше осми от олимпийски игри. "На ските застава с пушка, лети с всички сили, поразява ловко мишените и печели златото", гласи част от текста, публикуван във Фейсбука на премиера.
Бьорндален пък беше избран за член на МОК. Той получи най-много гласове за комисията на спортистите към Международния олимпийски комитет. Освен Оле в нея влиза и канадската хокеистка Хейли Викенхайзер. Сред кандидатите беше още австриецът с български паспорт Килиан Албрехт, който 4 години бе шеф на същата комисия, но към Международната федерация по ски. Бьорндален получи 1087 гласа, пред Викенхайзер - 758. Трети, но извън избраните остана големият алпиец на Швейцария Дидие Кюш - 686, а четвърта е гаджето на Оле - Дария Домрачова - 662 Килиан Албрехт получи 253 гласа.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе