Извънредни новини

Сърби и хървати окървавиха Атина (ОБЗОР от ШЛ)

Сърби и хървати окървавиха Атина (ОБЗОР от ШЛ)

Това ли е люлката на цивилизацията, питат в Загреб

Гръцката столица се превърна в епицентър на нова Балканска война. Схватките между сърби, гърци и хървати около мача "Олимпиакос" - "Динамо З (2:1) продължиха и вчера. Този път арена на грозните сцени бе летището в Атина. Там се заформи жестоко меле между привърженици на "Цървена звезда", които бяха дошли да подкрепят домакините, и представители на зловещите "Лоши сини момчета". Свадата между "Делие" и хърватите е пословична. Проваленото дерби между двата тима на 13 май 1990-а се смята за началото на войната в бивша Югославия. От атаката на сърбите са пострадали над 19 души, шест от тях са в болница, а един се бори за живота си. "Звездашите" са били въоръжени с железни пръти и камъни. Гръцката полиция арестува 10 души след инцидента. Така общият брой на задържаните скочи до 150 души в последните 3 дни.

Самият мач също бе белязан от грозни сцени по трибуните. Играчите на "Динамо" бяха посрещнати с шумни възгласи: "Смърт за хърватите". Множество обидни транспаранти изпълниха трибуните и предизвикаха гнева на "Динамо". "Нямаме нищо против сръбските флагове, но не и когато на един от тях пише "Четници". Това няма нищо общо с футбола. На стадиона присъстваха хулигани и примитивни индивиди, които не бяха там заради играта", гласи част от официалното изявление на хърватския гранд. "Гърция е люлката на цивилизацията, но този стадион нямаше нищо човешко!", отчете "Ютарни".

Жозе: Бихме за тормозените деца

Мениджърът на "Челси" Жозе Моуриньо посвети победата над "Динамо" К на тормозените в училище фенове на "сините". Английският шампион надделя с 2:1 над украинците в мач от групите на Шампионската лига. Александър Драгович си отбеляза автогол, а след това се реваншира и изравни. В края на двубоя Уилиан донесе победата на домакините. "Лесно е за децата да ходят на училище с фланелки на "Челси", когато побеждаваме. Когато губим обаче, те биват тормозени от съучениците си, които подкрепят побеждаващи отбори", заяви Жозе след мача. Специалния получи подкрепа от феновете на "сините", които пяха неговото име и за пореден път доказаха, че застават зад него. "Беше невероятно. Подкрепата на привържениците идва в момент, в който всички чакат да дойде моя край. Те казаха "Ние те искаме тук. Всички вие, оставете го да работи", отсече Моу. Междувременно агентът на Жозе Жорже Мендеш отсече, че клиентът му твърдо остава на "Стамфорд Бридж". "Той няма нужда да доказва каквото и да е. Моуриньо е най-добрият и ще оправи проблемите", заяви най-влиятелният агент във футбола пред BBC.

Котка мина път на "Зенит"

който си гарантира класиране на 1/8-финалите в Шампионската лига. "Питерци" победиха "Лион" с 2:0 с две попадения на Артьом Дзюба. Това бе четвърти успех за тях в групите на най-комерсиалния турнир. Щастието в лагера на руския шампион едва ли ще бъде помрачено от наказанията, които клубът си навлече. "Зенит" отнесе глоба от 5 хиляди рубли заради котка. Животинчето нахлу на терена и прекъсна за малко двубоя с "Тосно" за Купата на Русия, преди стражът на "питерци" Юрий Лодигин да я изгони. Освен това тимът от Петербург ще трябва да се бръкне с още 25 хиляди заради използваната от феновете пиротехника на стадиона.

Клаха руснаци на пъпа на Истанбул

Кървава баня се разигра в Истанбул, след като фен на "Локомотив" М бе наръган и пребит от ултраси на "Бешикташ". Двата тима се изправиха един срещу друг вчера вечерта в мач от групите на Лига Европа. Драмата се разигра на пъпа на Истанбул - площад "Таксим". Там група руски привърженици били нападнати от турска агитка. Пострадалият бил откаран веднага в болница с прободна рана и травми по главата. Полицията в турския град все още не може да задържи нападателите, които се покрили веднага след мелето.

Резултати, ШЛ

Група "Е"
"Барселона" - БАТЕ 3:0, "Рома" - "Байер" Л; 1. "Барселона" 10 т., 2. "Рома" 5, 3. "Байер" Л 4, 4. БАТЕ 3

Група "F"
"Байерн" М - "Арсенал" 5:1, "Олимпиакос" - "Динамо" З 2:1; 1. "Байерн" 9, 2. "Олимпиакос" 9, 3. "Динамо" З 3, 4. "Арсенал" 3

Група "G"
"Челси" - "Динамо" К 2:1, "Макаби" (Тел Авив) - "Порто" 1:3; 1. "Порто" 10, 2. "Челси" 7, 3. "Динамо" К 5, 4. "Макаби" 0

Група "H"
"Гент" - "Валенсия" 1:0, "Лион" - "Зенит" 0:2; 1. "Зенит" 12, 2. "Валенсия" 6, 3. "Гент" 4, 4. "Лион" 1

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе