Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Сани Жекова с медал от БОК

Сани Жекова с медал от БОК

Внучката на Боян Радев №1 при младите скиори

София. Звездата на българския зимен спорт Александра Жекова бе наградена с медал "Спортът за един мирен свят" на БОК за отличното си представяне на зимните игри в Сочи. Това стана по време на стилното закриване на ски сезона в зала "Алфа" на "Парадайз център".

Бащата на Сани и неин треньор Виктор Жеков бе отличен с медал "За олимпийска заслуга" за изключителния принос към развитието на сноуборда. Представилите се силно в Сочи дебютанти на олимпийски игри Никола Чонгаров и Радослав Янков бяха наградени от генералния секретар на БОК Белчо Горанов със "Златни значки".

Церемонията мина под знака на 90-годишнината от създаването на БФСки. Председателят на БФСки Цеко Минев награди с почетни плакети по случай навършването на кръгли годишнини: Стефан Митков (80 г), Костадин Коцов (75), Ангел Митов (75), Георги Митев (70), Живко Кирилов (70), Петър Аджов (70) и Антоанета Златарева (60). За цялостен принос в развитието на българските ски бе отличен Любомир Врингов, който навърши 90 г.

Генсекът на БФСки Пепа Мицева отличи спортния журналист и летописец на българските ски Асен Минчев, който през миналия сезон навърши 75 г. "Бороспорт" получи награда за отличното провеждане на стартовете за Европейската купа в алпийските ски. За подкрепата към олимпийската подготовка на състезателите на БФСки, успешното провеждане на Европейските купи в Боровец и Пампорово и 6-ото издание на "Научи се да караш ски" Министерството на младежта и спорта бе отличено с почетен плакет.

Цеко Минев награди със специални призове и генералните спонсори на БФСки - FIBANK, MTEL AUDI и GENERALI, които помогнаха на ските ни. Сани Жекова получи специална награда от Хорст Пертъл, главен директор "Технологии" на М-тел, а от FIBANK приз й връчи Ивайло Александров.

Гост на тържеството бе и двукратният олимпийски шампион по борба Боян Радев, чиято внучка Бояна Радева заслужи купа "Надежди Джуниър" при децата до 10 г. Купи и плакети получиха носителите на Купа "България" и "Надежди". Ски центровете Банско, Боровец, Пампорово, Витоша и СК "Тракия" бяха наградени от вицепрезидента на БФСКи Георги Бобев за реализирането на проекта "Научи се да караш ски", благодарение на който 2400 деца се научиха и тази година безплатно да карат ски.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе