Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бойко: Само остана да мием прозорците на хората

Бойко: Само остана да мием прозорците на хората

Малко внимание се обръща на енергийната ефективност, милиарди левове се дадоха по тези програми. Понеже е хубаво, не се отразява много. Това каза премиерът Бойко Борисов на форума на "Стандарт" и КРИБ "Европейска България - стабилност и растеж" в зала "ЕFE" на Хотел "Маринела София". Дискусията е седма по ред в рамките на кампанията си "ДА! На българската икономика"

Санирането е безплатно, всичко правим. Остана само да мием прозорците на хората след саниране, каза на майтап Борисов.

Той се похвали, че днес магистралите и жп линиите ни съединяват със съседните държави и осигуряват комфорта на гражданите.

ЖП линиите ни са основен транспортен коридор, в Китай се отчете много добре. На срещата 16 + 1 в рамките на 4-дневното посещение се видя едно различно отношение между Китай и Европа, смята Борисов.

На зададените чрез "Стандарт" 5 въпроса премиерът отговори:

Според хората, когато има наводнение, отводнителните системи не са добри. Сутринта гледах Англия, и там ли не са добри отводнителните съоръжения?", запита премиерът и поясни, че е необходимо да имаме силни защитни механизми срещу природните катаклизми.

Комините няма значение дали са в България, в Китай или в Германия – озоновата дупка е една, ясен бе той.

Борисов коментира и вечното недоволство на обществото с думите: "Вие сте длъжни, вие трябва... парите са общи и трябва да се разпределят правилно."

Той поясни и че в сферата на енергетиката се очакват документи от Брюксел, за които министър Томислав Дончев ще поясни. Въпреки всичко обаче информацията му от НЕК е, че "излизаме на печалба". И до седмица- две се чакат още отговори от дружеството.

Във връзка със санкциите в хранителната индустрия, Борисов подчерта, че санкциите, които ЕС нанесе на Русия, дадоха достатъчно резултат. Съобразяваме се със санкциите, но това не означава, че ще сме щастливи, ако те продължат, смята премиерът.

Чрез проекти може да се стимулира строителният бизнес, каза още Борисов. Досега няма една магистрала, която да не сме я пуснали, Надявам се, че няма да освалим нивото на качество, защото ще има санкции от ЕС.

Чрез проекти може да се стимулира строителният бизнес, каза още Борисов. Щети могат да си нанесат изпълнителите само ако не си изпълняват проектите както трябва. Досега няма една магистрала, която да е пусната без поправки, коментира Борисов.

Асфалтът ще го мерим и няма да има компромиси. Така, че тези хитринки няма да им минат. Бизнесът трябва да знае, че най-големият враг могат да си бъдат те, ако се опитат да хитруват, продължи премиерът.

По думите му има огромни проекти за милиарди, за да процъфтява всяка една сфера.

На въпрос за намаляващия брой туристи у нас, Борисов отговори: Аз съм обеден, че догодина туризмът ще бъде по-добър и руските туристи ще се върнат. Така го усещам. Има моменти, който хората правят избори, има и оценки в последствие, каза той.

Относно бежанската криза, Борисов благодари на предишното правителство за изграждането на съоръжението по границата: "Благодаря за далновидната политика".

На финал премиерът се похвали с наситена политическа програма през този месец, в който различни дипломати ще гостуват в страната ни. Действително полагаме усилия и в Европа това се отчита, смята той.

Всичко това е благодарение на работата на партиите, опозицията, парламент и това, което вие правите. Максимално се опитваме да сме отворени чрез подобни дискусии, завърши Борисов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе