Извънредни новини

Съдията ни поряза, пищят от "Литекс"

Съдията ни поряза, пищят от

Отново съдия се оказа виновен на "Литекс" за загубен мач. Този път от клубния сайт официално скочиха срещу Ивайло Стоянов, свирил при поражението 0:1 от ЦСКА. "Малшанс и съдийска грешка се оказаха решаващи за крайния изход на двубоя. "Армейците" вкараха щастлив гол с рикошет, а "оранжевите" бяха грубо порязани от съдията Ивайло Стоянов. Реферът подмина чиста дузпа за тях, след като в 60-та минута той не отсъди наказателен удар срещу Асприля, който бе повален в наказателното поле от Фо-Поре", пише в сайта на "Литекс".

От Ловеч ревнаха от съдиите и при загубата 0:3 в Разград предния кръг. Те ревнаха за дузпа срещу същия Асприля в началото на мача. Съдийската комисия към БФС дори излезе със становище, че "Литекс" са прави. Прегрешилият рефер Николай Йорданов беше изваден от нарядите.

Духът на Ицо, Осъм и Балкана

"Литекс" беше най-симпатичният тим в "А" група миналия сезон. Биеше, падаше, но играеше футбол. И то с млади момчета. На по 19-20 години. Голобради, но безкрайно надъхани като своя треньор Стоичков. И безкрайно наивни като него. Случи се тогава и нещо нечувано. В 2-3 напечени дербита "Литекс" беше откровено порязан от съдиите. Гриша Ганчев си имаше доста грижи в бизнеса и остави всичко на Камата. А Ицо, знае се, не е от любимците на БФС.
Този сезон "Литекс" взе куп опитни играчи, уж тръгна към титла. Но откровено казано, нищо не играе. Като махнем есенното изригване в Разград, няма един запомнящ се мач с тимове от Топ 7. "Оранжевите" заскърцаха. Изчезна бунтарският и младежки дух на треньора Стоичков.

Онзи ден с ЦСКА изчезна и всичко друго, за което се пее в клубния химн. Навремето "червени" (и "сини") трепереха, приближавайки Осъм и Балкана. В събота се разходиха като у дома си. Пред собствена публика, срещу отбор, не успял са създаде нито едно чисто положение. Този "Литекс" върви към пълен провал. С този футбол няма да види Европа. А ако я види, ще е за един-два кръга. Гриша Ганчев, който от петилетка насам е с два-три хода пред съперниците, този път сбърка. Нито има силен отбор, нито пък има млади наивници, които обаче гарантират милиони от трансфери. Няма го вече и Христо Стоичков, с когото всички в Ловеч да си измият ръцете.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе