Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Руски шеф ошамари състезателка без медал

Руски шеф ошамари състезателка без медал

Президентът на руската федерация по борба Михаил Мамиашвили нашамарил състезателка, защото се провалила в Рио, гръмнаха медиите в Русия. Ина Тражукова се оплака, че шефът бил бесен от неуспеха й да се пребори за бронз при репешажите.

"След края на състезанието го срещнах. Той бе в нетрезво състояние и се държеше грубо. Удари ме два пъти по лицето. Всичко се разигра пред свидетели. Като се върна в Русия, ще подам жалба в прокуратурата. Няма да позволя на някой да се държи така с мен", разкри потърпевшата. Мамиавшили контрира Тражукова, наричайки я предателка. Дисципът на Световната федерация по борба заяви, че започва разследване по случая. Вместо да остави бурята да отмине, шефът предизвика нов скандал. Този път в жертва се превърна състезателят по свободна борба в категория до 125 кг Билял Махов, който отпадна още след първата си битка. "Представянето му в Рио е пълна сензация и то със знак минус. Той е в добра форма и бе готов, а се сгромоляса по такъв начин. При цялото ми уважение трябва да кажа, че противникът му Ален Засеев не е човек, който може да се счита за равен на Махов. Схватката продължи шест минути, за които нашият не направи нищо. За какво изобщо е тук? А вие искате да си подбирам думите. Той сам си знае, че се е провалил", сопна се босът на борбата. Президентът на Руския олимпийски комитет Александър Жуков не се сдържа и скастри Мамиашвили, призовавайки го да се хване в ръце след изцепките. Спортният министър на страната Виталий Мутко обеща, че ще се заема с въпроса.

Скандалната Семеня с титла на 800 м

Скандалната Кастър Семеня смачка конкуренцията и грабна златото на 800 м в Рио. Южноафриканката, която е със завишени нива на тестостерон, отново стана център на внимание, а президентът на МОК Себастиан Коу се закани да затегне примката около врата й. Спортният арбитражен съд в Лозана отмени решението на комитета, което задължаваше атлетите като Семеня да приемат медикаменти, които да нормализират хормоналния им баланс. Бегачката се възползва от получената свобода и грабна златото. Два часа преди бягането лорд Коу обеща, че няма да остави нещата така и ще обори решението на КАС.

Фара влезе в историята заради децата си

Мо Фара влезе в историята на леката атлетика, триумфирайки със златото на 5000 м. Роденият в Сомалия британец се превърна в едва втория бегач, спечелил титлите на 5000 и 10 000 м в две олимпиади. Другият член на престижния клуб е финландецът Ласе Вирен, който смаза конкуренцията в Мюнхен 1972 и Монреал 1976. След състезанието Фара призна, че основната му мотивация е била да има по едно злато за всяко от четирите си деца. "Бях много изморен след първото състезание. Оставаше ми да взема още един медал и това ме държеше. Сега всяко от децата ми ще си има по нещо, когато си отида от този свят", призна героят. В истинска драма се превърна битката за второто място. Състезаващият се за САЩ кениец Пол Челимо грабна среброто, но впоследствие то му бе отнето заради нарушение. След дълго съвещание обаче съдиите го върнаха на почетната стълбичка.

Вести

Бах скочи на УАДА

заради скандала с Русия. Президентът на МОК заяви, че Международната антидопингова агенция е отказала да предостави повече информация от проведеното разследване по случая. "Поискахме от г-н Макларън да ни предостави информация, но ударихме на камък. Въпреки това те ни препоръчаха да отстраним всички руски спортисти от Игрите в Рио", разкри Томас Бах.

Гореща голфърка постави рекорд

и смая всички в Рио. Руската красавица Мария Верченова вкара топката от раз от цели 142 м, което е най-доброто постижение на игрището както за жени, така и за мъже. Страхотното попадение обаче й стигна за едва 106-о място в крайното класиране. Голфърката се прочу из цял свят не с уменията си със стик в ръка, а с красотата си. Медиите в САЩ даже й лепнаха прякора Курникова на голфа. "След като направих удара, се обърнах и си тръгнах. Тогава чух, че всички се радват и разбрах какво съм направила. От девет години такова нещо не ми се е случвало", призна Верченова. Златото грабна корейката Ин Би Пак.

Холивудска звезда се обясни в любов

на американските спортисти в Рио. Рийз Уидърспуун стана поредната ВИП личност, която се отърка покрай моментната слава на янките, борещи се за медали. "Страшно съм вдъхновена от вас. Кучето ми Пепър също. Всички сте толкова талантливи", написа в мрежата носителката на Оскар.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе