Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Руски атлети с положителна проба за мелдоний

Руски атлети с положителна проба за мелдоний

Четирима руски атлети са дали положителна проба за употреба на мелдоний. Това разкри шефът на Руската федерация по лека атлетика (АРАФ) Дмитрий Шляхтин, съобщава Ройтерс и БГНЕС.

"Имаме информация, че четирима атлети са дали положителна проба за употреба на мелдоний. Още днес ще се заемем със случая", бе краткият коментар на Шляхтин, който не пожела да разкрие имената на провинилите се атлети.

Най-малко 16 спортисти от Русия, сред които тенисистката Мария Шарапова, както и олимпийския шампион по шорттрек Семен Елистратов бяха уличени в употреба на забранената субстанция мелдоний. Веществото попадна в забранения списък на Световната антидопингова агенция от 1 януари 2016 година.

През есента Руската федерация по лека атлетика бе временно отстранена от Международната асоциация на атлетическите федерации заради разразилия се скандал, че лабораторията в Москва е прикривала и унищожавала положителни допинг проби на руски атлети. Ако членството на Руската федерация по лека атлетика не бъде възстановено, то руските атлети са изправени пред опасността да не вземат участие в предстоящите Олимпийски игри в Рио това лято.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе