Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Президентът Радев: Случаят с убийството в Русе разкри огромния дефицит на доверие

Президентът Радев: Случаят с убийството в Русе разкри огромния дефицит на доверие

Президентът Румен Радев е на мнение, че случаят с убийството на Виктория Маринова в Русе е разкрил огромния дефицит на доверие в нашите институции.

Той изказа най-искрени съболезнования на семейството на Виктория Маринова. „Емоциите в такива случаи не са най-добрият съветник. Разбирам, че от всяка несправедливост боли, всяка несправедливост, разбира се, е повод за възмущение. Но този случай разкри огромния дефицит на доверие в нашите институции както вътре в страната, така и навън. Разкри също така и двойния аршин, с който се измерва стойността на човешкия живот", посочи държавният глава.

„Очаквам органите на реда и съдът да покажат не само на българските граждани, но и на нашите партньори, да покажат на света, че такива престъпления в България се разкриват ефективно и се наказват с най-голямата строгост на закона", категоричен беше Радев.

Внасянето на един вот на недоверие в парламента невинаги означава основна цел сваляне на правителството, отбеляза още президентът. Според него е важно да има дебат по обществено значими теми.

Той присъства на тържествата по повод 150 години град Троян.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе