Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Румен Русев ще е и.д. кмет на "Младост"

Румен Русев ще е и.д. кмет на

Другата седмица софийският район "Младост" ще бъде управляван от другия заместник на арестуваната за подкуп Десислава Иванчева – Румен Русев. Причината е подадената оставка на и. д. кмета Владимир Клисуров, който излиза отпуск от понеделник, стана ясно на брифинг в сградата на столичния район Младост, предаде Канал 3.

Клисуров обясни, че е депозирал молбата си за напускане пред кмета Йорданка Фандъкова, СОС и самата Иванчева, която е в ареста. Той призна, че не е наясно какво се случва, ако няма кой да приеме оставката му.

"Технически днес си подадох оставката като кмет на район "Младост", каза Владимир Клисуров, и. д. кмет на район „Младост". "Донякъде съжалявам, че попаднах в центъра на този медиен интерес, но район "Младост" има страхотни проблеми. Част от проблемите са бъдещи сгради", подчерта Клисуров.

По думите му оставката вече е официално депозирана, но приемането ѝ се оказва проблем. "Наистина, малко технически е сложен въпросът с това кой всъщност е кмет на района, който би могъл да ми приеме оставката, изобщо като цяло е сложен въпросът.

Оставката ми е с днешна дата и не зная дали г-жа Иванчева би я приела. Не съм говорил с нея. Ако оставката не бъде приета по закона за местно самоуправление, по Кодекса на труда съм си пуснал заявление за напускане без предизвестие. Това е моя воля, че искам да бъда освободен, не мога от нейно име да кажа дали ще я подпише.

Сега съм с правата на кмет, технически следващата седмица, за да може в това време да се види какво ще става, съм в отпуска. Паралелно с това съм си пуснал и молбата за освобождаване.

Г-н Русев ще бъде с пълни права на кмет, през това време той е кмет на района. Аз съм го упълномощил с моя заповед, при мое отсъствие, той да ме замества. Отпуската съм я пуснал на уведомителен режим към г-жа Фандъкова и е за следващата седмица. От друга страна съм на трудов договор, избран от районната администрация – съответно съм пуснал и заявление за напускане до районния кмет", каза още Клисуров.

„Посочих, че не се чувствам готов за тази работа, образователният ми ценз е съвсем различен, не съм се занимавал със строителни процедури. Архитект Румен Русев и архитект Стефан Стефанов за мен са много компетентни хора. В случая, архитект Русев би могъл да се справи с естеството на работа, за което му благодаря", каза още Клисуров.

Русев пък обеща, че ще пусне всички забавени преписки, отлежавали с месеци при Иванчева.

"Всички забавени преписки, ако са законосъобразни, ще бъдат придвижени - аз ще си изцапам ръцете", обеща арх. Румен Русев, зам.-кмет на район "Младост".

"Ако придвижа преписки, които не отговарят на закона, аз ще си изцапам ръцете, но аз няма да го направя. Ще придвижа тези, които са законосъобразни. Ставало е дума за натрупаните преписки", продължи арх. Русев.

"Написахме една заповед, която трябваше да придвижва по-малки обекти, да кажем 5-та или 6-та категория, такива по-елементарни преписки, свързани със строителството да идват директно към мен, но така и не я подписа тази заповед г-жа Иванчева. Имало е желание от зам.-кметовете работата да върви по-бързо, но не знам защо това наше желание не се осъществи", допълни още Русев.

"Аз не искам да изместя г-жа Иванчева, искам да се спазва законосъобразността в район "Младост". Преписките са противно на волята на гражданите. Аз придвижвам преписките към главен архитект, тогава може да кажем дали има забележки или не. Преписката на "Ваклин груп" вече е придвижена", подчерта арх. Русев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе