Извънредни новини

Румънци похарчили съмнително милиони

Румънци похарчили съмнително милиони

Йорданеску довлякъл със себе си семейните икони

Румънската футболна федерация успя да прахоса почти всички 8 млн. евро, които получи от УЕФА за класирането на националите за Евро 2016. И то само за няколко месеца. От централата в северната ни съседка разкриха, че са дали 4,3 млн. евро за премии на играчите. Което означава, че звездите на "Лудогорец" Клаудио Кешеру, Козмин Моци и Андрей Препелица са взели около 170 000 евро. Интересно е обаче, че босът на футбола в страната Разван Бурлеану и близките около него са лапнали 650 000 евро от парите. Това разкри местното издание "Ziare". А шефът на централата първоначално е обяви, че ще награди чиновниците с едва 90 000 евро за класирането. Съмнително е прахосана и друга част премията. Цели 2,3 млн. евро са прахосани за подготвителните лагери на националния отбор в Турция, Италия и Франция. Следователно във федерацията остават още около 750 000 евро от първоначалните 8 млн. С тях трябва да се покрият разходите на отбора, ако премине групата. Тъй като вероятно всичко е платено само до около 19 юни, когато е и последният мач на Румъния в група "А" срещу Албания.

Междувременно вчера семейството на румънския селекционер Ангел Йорданеску замина за Франция. От летището тръгнаха синовете му - Еди, Александър и Андрей. Те бяха заедно със съпругата на Йорданеску - Валерия и единствената им дъщеря - Мария. "Бях до църквата, за да се помоля за хубав резултат срещу Франция", каза преди излитане Валерия. "Татко взе половината от иконите, които имаме вкъщи със себе си. Другата половина ние взехме. Това е първото европейско, което ще гледаме с баща ни на пейката", каза пък един от синовете му.

Румънският национал Клаудио Кешеру даде интервю за френския "Екип" и призна: "Франция е моят втори роден дом. Идвал съм няколко пъти, откакто напуснах страната. Имам много приятели тук. И се надявам сега с Румъния да покажем хубава игра", каза нападателят на "Лудогорец"

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе