Извънредни новини

Роналдо през сълзи: Наградата е за Еузебио

Роналдо през сълзи: Наградата е за Еузебио

Цюрих. Кристиано Роналдо стъпи на върха във футбола. Португалецът спечели за втори път в кариерата си "Златната топка" на ФИФА. На пищна церемонията звездата на "Реал" М се разплака, след като Пеле му връчи наградата. На второ място остана победителят от последните 4 години - Лео Меси, а трети - Франк Рибери, смятан за фаворит седмици наред.

"Нямам думи да опиша как се чувствам. Искам да благодаря на всичките си съотборници от "Реал" и Португалия. Без техните усилия нямаше да мога да спечеля този трофей. Изключително трудно се печели тази награда. Искам да я посветя на Еузебио. Благодаря на семейството си, на половинката ми, на сина си," заяви през сълзи Роналдо. Той бе придружаван от Кристиано-младши на сцената. "Ако съм забравил някого, извинете ме, но просто съм изключително развълнуван", допълни Роналдо. Той е третият португалец, който печели наградата след Еузебио и Луиш Фиго.

След церемонията гаджето му Ирина Шейк направо полудя от радост. "Изпълнена съм с гордост", написа руският супермодел в Инстаграм под снимката на щастливия Роналдо. За Кристиано гласуваха 27,99% от участниците в анкетата. Меси събра 24,72%, а Рибери - 23,36%.

Аржетинската звезда на "Барса" пък отнесе доста подигравки заради костюма, в който бе облечен. Испанската фирма за доставки на пица "Телепица" написа в Туитър, че Меси е откраднал облеклото на служителите им. "Още не сме подписали договор с него за доставчик, така че не очаквайте Лео да се появи на вратата ви", обясниха от фирмата.

Най-добрият треньор на годината Юп Хайнкес пък разкри, че Франк Рибери е останал безкрайно разочарован. На помощ обаче се притече бразилският топмодел Адриана Лима. Тя бе официален гост на церемонията, а след нея отиде при Рибери, гушна го и поиска да се снима с него. Лима, която е съпруга на баскетболиста Марко Ярич, успя да се щракне още със сънародниците си Пеле, Роналдо, Неймар, Дани Алвеш.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе