Извънредни новини

Сух режим грози Евро 2016

Сух режим грози Евро 2016

Френските власти дадоха нови правомощия на полицията и местните власти да забранят алкохола около стадионите, на които се провеждат мачовете на Евро 2016.

Задържани са 63 души, свързани със случаи насилие, от началото на първенството. След кризисна среща в неделя, вътрешното министерство съобщи, че новите мерки се вземат цел да се попречи на „опасните" футболни фенове да влизат на стадионите и ще бъдат взети още превантивни мерки за разделянето на различните групи фенове преди мачовете.

Препоръката е такава забрана да бъде предвидена в „нестабилните райони", в дните на мачовете и в тяхното навечерие. "Абсолютно необходимо е националните футболни федерации на страните, чиито поддръжници създават инциденти, да бъдат наказвани.

Това да важи за инциденти както във, така и извън стадионите. Всеки запалянко, който бъде арестуван, няма да бъде допускан повече на стадиона," заяви Бернар Казньов - министър на вътрешните работи на Франция.

Апелът на Казньов идва като реакция на събитията в Марсилия. В продължение на три дни футболни запалянковци провокираха улични сблъсъци след употреба на алкохол.

Министерството на вътрешните работи допълва, че ще бъде засилено и сътрудничеството с работещите във Франция чуждестранни полицейски служители за набелязване на проблемните лица.

По-рано европейската футболна централа УЕФА съобщи, че отборите на Русия и Англия може да бъдат изключени от Евро 2016, ако техните привърженици продължат да буйстват.
Казньов обяви, че Франция подкрепя напълно предупреждението на УЕФА.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе