Извънредни новини

Макенджиев реши мача между "Берое" и "Славия"

Макенджиев реши мача между

"Берое" загуби у дома с 1:2 от "Славия" в последния мач от 13-ия кръг на А група. В Стара Загора "белите" се възползваха по най-добрия начин от грешките на стража на домакините Благой Макенджиев, за да вземат трите точки.

И двете попадения дойдоха след фрапантни грешки на вратаря на старозагорци. Първо в 9-ата минута Макенджиев не успя да подаде точно от близко, топката в крайна сметка отиде в Антон Карачанаков, който с прецизен удар от близо 30 метра вкара за 1:0 в полза на "Славия". Отново Карачанаков получи пас от Макенджиев в 85-ата минута и без проблем удвои преднината на своите. Атанас Зехиров отбеляза оказалото се почетно попадение за "зелените" в 89-ата минута.

Във временното класиране "Берое" е на 4-ото място с актив от 20 точки, пред "Славия", който е с точка по-малко.

"Сега не е най-подходящото време да правим анализ. Две наши невероятни грешки за двата гола на "Славия". След първия гол нашите момчета загубиха увереност и до края на първото полувреме не направихме нищо, даже имахме късмет, че не допуснахме друго попадение", каза наставникът на домакините Петър Хубчев.

"Ако трябва да вадим нещо положително от мача, това е точно поведението през второто полувреме. Въпреки невървежа на играта, след почивката показахме желание да променим това. До последно опитвахме, за съжаление не се получи, късметът не беше с нас. Стават и такива грешки във футбола", добави той.

"Макенджиев има подкрепата и доверието на треньорите и на всички. Същото важи и за останалите. Сега ако тръгнем да го тупаме по рамото и да го вдигаме, ще направим по-голяма грешка. Случва се. Който не е бил на терена, той не знае, че стават и такива грешки. Виждали сме ги и от много по-класни футболисти. "Славия" може би използваха точния момент. Вкараха гола, възползваха се от нашата грешка и оттам насетне бяха по-спокойният отбор. Бих казах, че след първия им гол цялото първо полувреме не се получи", каза още наставникът на "Берое".

„Не бих казал, че изиграхме най-добрия си мач. В първите 20 минути имахме проблеми, но после отново се стабилизирахме. Двамата ни флангови бяха много активни и свършиха много работа. Манзоро от доста време има проблеми с гръбнака. Предстоят му прегледи тази седмица. Надявам се всичко да отшуми и да бъде сред нас. Ако някой ви каже, че в А група някой треньор може да диша спокойно, лъже ви. Говорим непрекъснато с Венци Стефанов", каза пък треньорът на "Славия" Иван Колев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе