Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Решено: Без руска атлетика в Рио

Решено: Без руска атлетика в Рио

Руските лекоатлети получиха черен печат за Рио де Жанейро. Тъжната новината разкриха "Скай спортс" и "Би Би Си". Това е крайното решение на Международната федерация (ИААФ), чието ръководство проведе заседание във Виена. Те са преценили, че руснаците не са направили достатъчно, за да изпълнят поставените условия и да отговорят на изискванията.

Според Би Би Си следващата седмица МОК ще предложи компромис, за да могат доказано чистите руски атлети да се впуснат в надпреварата в Рио де Жанейро.

Както е известно, руската атлетика беше наказана през ноември вследствие на доклада на независимата комисия към Световната антидопингова агенция (WADA). Заключенията бяха, че в страната има развита допинг програма.

В същото време в Бразилия се похвалиха, че са разбили плановете на терористи. Те са кроели да ударят Олимпиадата това лято в Рио. От агенцията за бразилско разузнаване са открили съобщения в приложението "Телеграм". Текстът им са били планове за терористични актове по време на Игрите. От разузнаването обаче уточниха, че все още издирват лицата, които реално са писали текстовете. "Бъдете спокойни, риск няма", увери говорителят на разузнаването в Рио Франк Оливейра. Освен това бе запорирана сметка, откъдето джихадистите щели да се снабдяват с пари за пъклените си планове и за набиране на членове в самата южноамериканска държава.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе