Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Ремонтират по 100 км малки пътища годишно

Ремонтират по 100 км малки пътища годишно

Боровец. Три язовира ще започнат да функционират след три години. Това отчете министърът на финансите Петър Чобанов на срещата на властта в Боровец.

Около 100 млн. лв. ще глътне построяването на водоемите "Пловдивци", "Луда Яна" и рехабилитацията на "Студена". По този начин страната ни ще реши част от проблемите с безводието, обясни финансовият министър.

Адмирации за новите язовири получи и министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Браво на нея, че е обърнала поглед към язовирите у нас, заяви червеният депутат и председател на парламентарната комисия по регионална политика Борислав Гуцанов.

Освен при водоемите властта отчете напредък и в изграждането на пътища у нас. 50 млн. лв. са отделени за рехабилитация на пътища от втори и трети клас, заяви Чобанов. До края на годината ще бъдат завършени нови 94 км, уточниха червени депутати. Те обхващат Лот 1 и Лот 2 на "Марица", Лот 4 от "Струма", околовръстното на Враца и северната тангента за София. Дали някой друг за толкова кратък период от време е правил близо 100 км, попита риторично Гуцанов. Според него у нас за първи път се прави ремонт и на третокласната пътна мрежа, която представлява над 35% от цялата. Според Гуцанов регионалното министерство е и лидер в усвояването на европейски средства. "Над 500 млн. лева са разплатени за първите 8 месеца за пътища. До края на годината ще бъдат дадени още 655 млн. лева", посочи той. Общо над 1.8 млрд. лв. трябва да се влеят в икономиката ни през тази година, обобщи Петър Чобанов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе