Извънредни новини

Регекампф къса с "Литекс", подписва със "Стяуа"

Регекампф къса с

Старши треньорът на Литекс Лауренциу Регекампф изненадващо ще се завърне начело на Стяуа (Букурещ) днес. Това заяви пред "Газета Спортурилор" президентът на румънския гранд Джиджи Бекали.

"Лауренциу ще бъде представен официално и ще води тренировката на отбора днес. Регекампф има договор с друг клуб, но не можа да отхвърли моето предложение. Не искам да разкривам детайли, но той вече е на разположение на Стяуа. В 10:00 часа ще бъде на тренировката", каза Бекали.

Все още водещият се наставник на "оранжевите" специалист ще замени на поста Мирел Радой, който подаде оставка в понеделник след шампионатната загуба с 0:1 от Астра (Гюргево). С Реге ще работят и помощниците му Тони Петре и Кристиан Цермуре, треньорът на вратарите Флорин Тене и кондиционният специалист Томас Нойберт.
"Исках да взема специалист, когото познавам добре и който се е доказал в Стяуа", допълни още ексцентричният Джиджи. Регекампф изведе европейския шампион за 1986 година до две титли и една Суперкупа на Румъния в периода 2012-2014 година. Под негово ръководство отборът записа и успешно представяне в европейските клубни турнири.

Бившият футболист на Литекс пое тима край Покрития мост в началото на август, като замени на поста сръбската легенда Люпко Петрович. В 17 официални мача под негово ръководство ловчанлии записаха 8 победи, 7 равенства и 2 загуби, като в момента заемат третото място в "А" група на 2 точки зад лидерите Лудогорец и Левски.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе