Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Екоминистърът разсича с меч водните "възли"

Екоминистърът разсича с меч водните "възли"

Нямам желание да се надлъгваме с това кой водомер на коя територия е. Ще си получат актовете. Това заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров пред БНТ по повод твърденията, че "Стомана" и "Топлофикация Перник" са ползвали вода от "Студена" и по време на режима.

Вчера от "Топлофикация Перник" отрекоха, че са ползвали водата на "Студена". Те подчертаха, че няма как да са ползвали нещо, което се контролира от ВиК-Перник.

По думите на екоминистъра едно дружество е разбило водомер и е източвало голямо количество вода. Димитров отбеляза, че успокояващото към момента е, че язовир "Студена" се пълни.

Във връзка с вноса на отпадъци в страната ни, той заяви, че от сега нататък отпадъците, които са предназначени за горене ще пристигат само на пристанището във Варна.

Той подчерта, че вече сме върнали на Италия контейнерите с боклук, като те са признали, че при тях е извършено нарушение.

Екоминистърът уточни, че няма как България да получи санкции от Европа в този случай.

Заловихме чужди контейнери, не ги пуснахме в България и ги върнахме, изтъкна Димитров.

По отношение на сухопътните ни граници, той обясни, че отпадъци ще се допускат само на "Калотина", като вече имат списък с всички фирми, които легално внасят в страната за определен завод.

За проверките в тецовете на Ковачки, министър Димитров подчерта, че към момента ТЕЦ "Бобов дол" няма разрешително за горене на отпадъци и докато не поставят система за сигурност, няма да извършват тази дейност. По думите от всичките само ТЕЦ "Сливен" има право да изгаря отпадъци.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе