Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Раздорът в Патриотите заради пост (ОБНОВЕНА)

Раздорът в Патриотите заради пост (ОБНОВЕНА)
  • Разумният вариант е Обединени патриоти да се явим заедно на евроизборите, каза Каракачанов
  • Не виждам такава възможност, контрира Симеонов

Колегите от НФСБ предложиха на Коалиционния съвет промени в ръководството на ПГ на „Обединени патриоти“ и от „Атака“ си тръгнаха. Това каза вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов пред журналисти във връзка с провалилото се по-рано днес заседание на малката коалиция. Участниците в него се скараха на десетата минута.

"След тази среща е като преди нея – нищо ново", обобщи Каракачанов.

ВИЖ ОЩЕ: Атака си излезе от съвет на малката коалиция

"Има коалиция „Обединени патриоти“ и тя подкрепя мнозинството в парламента", коментира лидерът на ВМРО, цитиран от "Фокус".

"Дали ще има коалиция „Обединени патриоти“ за евроизборите, както казват нашите братя мюсюлмани – иншаллах", допълни Каракачанов.

Попитан дали има синя каска, Каракачанов заяви, че е със синя вратовръзка и припомни, че каската е оставил в кабинета на министър-председателя. На въпрос къде е проблемът и дали е във водача на листата, лидерът на ВМРО заяви, че не знае, защото не се е стигнало до разговори. Той продължава да настоява за  вътрешни избори, които да определят водача на Обединени патриоти за Брюксел.

В отговор на въпрос дали от ВМРО са предлагали Петър Москов за водач на листата, както заяви Десислав Чуколов от "Атака"Каракачанов заяви, че такова нещо няма. "Разумният вариант е партиите от коалиция „Обединени патриоти“ да се явим заедно на евроизборите", каза още Каракачанов. И обобщи: "Всичко останало, честно казано, не го разбирам. В края на краищата - три партии. Всеки има някакво различно мнение“.

Обединени патриоти няма да се явят с единна листа за европейските избори. Това заяви в предаването „Свободна зона“ в ефира на ТВ Европа председателят на НФСБ Валери Симеонов. По думите му, това решение е логично, след като от два месеца останалите две партии – АТАКА и ВМРО водят самостоятелни кампании за предстоящия евровот.

„Аз не я виждам тази възможност, след това, което ви разказах. Предстои, може би, някакво официално заявление, че всеки ще се явява самостоятелно или в някакви други конфигурации. Дали ще стане днес, след една седмица или по-късно няма значение, след като вече повече от два месеца останалите партии водят такава кампания – неявно, явно, дават знаци за самостоятелно явяване или прегрупиране с други политически субекти. Каквото е – това ще е!  Ние сме доста различни, по някои въпроси сме различни. По доста въпроси имаме обща платформа която беше причината да създадем тази коалиция за участие в президентските, а след това в парламентарните избори, но от друга страна във външнополитически план имаме доста сериозни различия с другите партии и това го знаят всички.“, коментира Валери Симеонов

 
 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе