Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Разбраха се по важните въпроси (ОБНОВЕНА)

Разбраха се по важните въпроси (ОБНОВЕНА)

Премиерът Бойко Борисов бе посрещнат в Скопие с държавни и военни почести. За това съобщи самият той във Фейсбук.

"Проведох среща с премиера на Република Северна Македония Зоран заев, с когото обсъдихме изпълнението на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете държави. Постигнатите резултати за последната една година по въпросите от общата ни история надхвърлят многократно постигнатото за повече от 20 години. Те не са достатъчни, но са основание за сериозна и активна работа занапред. Необходима е нова динамика в работата на мултидисциплинарната експертна комисия, която да доведе до бързи и категорични резултати", написа премиерът Борисов в социалната мрежа.

В Скопие премиерът Бойко Борисов и министър-председателят на Република Северна Македония Зоран Заев ще отбележат втората годишнина от подписването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между двете страни и честване на събития и личности от общата ни история – Илинденско-Преображенското въстание и Гоце Делчев. 

Договорът между България и Република Северна Македония беше подписан през 2017 г., с което се даде тласък на устойчивото изграждане на приятелските и добросъседските отношения. Документът е основа за засилването на сътрудничеството, за разширяването на транспортните връзки и комуникации, за улесняване на контактите между гражданите на двете страни. 

Министър-председателите Бойко Борисов и Зоран Заев ще проведат двустранна среща, на която ще обсъдят напредъка на партньорството в двустранен и многостранен план. Двамата премиери ще участват в церемонията по полагане на цветя пред гроба на Гоце Делчев в църквата „Св. Спас“ в Скопие. 

В столицата на Република Северна Македония министър-председателят Бойко Борисов ще проведе среща и с президента Стево Пендаровски. 

В Дойран двамата правителствени ръководители Бойко Борисов и Зоран Заев ще открият възстановения паметник на полковник Константин Каварналиев. 
При посещението си в Република Северна Македония премиерът Борисов ще бъде придружаван от заместник министър-председателя и министър на външните работи Екатерина Захариева.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе