Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Рашидов: Ще рисуваме ли пак черни забрадки?

Рашидов: Ще рисуваме ли пак черни забрадки?

 

Надявам се, че ГЕРБ и коалиционните партньори ще се обединят против вота на недоверието на правителството,  който иска БСП. По-важното  е обаче да си дадем сметка, дали всичко това, което се случва в страната, няма да ни доведе до задълбочаване на икономическата криза, още повече, че светът и без друго живее в условията на пандемията. Това заяви председателят на комисията по култура в НС Вежди Рашидов пред Марица по повод на протестите и предстоящото гласуване в парламента  на петия вот на недоверие.

Вежди Рашидов  отбеляза, че и без това на хората не им е лесно, затова  трябва много внимателно да се действа. Идват избори и аз смятам, че те отново ще  определят демокрацията. Който не е доволен от това управление, ще даде своя вот, а който не е получил доверието на хората, ще си вземе довиждане, разсъждава народният представител, избиран в Народното събрание от 2009 г.

Рашидов заяви, че няма драма в оставката на един или друг министър. Така е и в живота – един умира, друг се ражда, а и никой не се е раждал за пожизнен пост на министър.  Животът е един кръговрат.  Но ние, българите, имаме  склонност да създаваме нещо много странно. Ако погледнем в историческия план, ще видим, че след всички катаклизми  художниците сред които са и големите автори, рисуват картини  на жени с черни забрадки. Не е необходимо да даваме още един повод за подобни творби и след това да съжаляваме, предупреждава  творецът.

И допълва, че разумът е единственото човешко качество, което трябва да ни води. Протести винаги могат да бъдат предизвикани, но е важно хората, които протестират, да имат имат насреща платформа, програма, ясна представа какво и по какъв начин трябва да бъде променено.

На протестите виждаме млади хора, в което няма нищо лошо, но досега не съм чул каква алтернатива предлагат.  Има твърде много емоционалност вместо конкретна програма, но във  всяко едно управление някой трябва да поеме не само права, но и отговорности, което е много сериозно. Когато говорим за смяна на управление, трябва да видим  каква ще бъде тя и кой ще застане с лицето си и отговорността зад  тези промени. Ако в резултат на тази смяна, за която се говори,  последва отново дълбокото разочарование, то ще бъде за сметка на хората, включително и на тези, които в момента протестират.

Бъдещето е на младите и всичко би било добре, ако отсреща перспективата е ясна.  Като в едно море – трябва да плуваш към остров и той трябва да бъде видян отнякъде, иначе, без да знаеш къде да поемеш, ще се загубиш сред вълните, коментира Вежди Рашидов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе