Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Раева иска наказание за Митева

Раева иска наказание за Митева

София. Илиана Раева заяви, че лично ще настоява Силвия Митева да бъде наказа за уронване престижа на федерацията по художествена гимнастика.

Реакцията на президента на централата е предизвикана от интервю на грацията. "Наслушах се на много лъжи. Грозно е да се говори по този начин и недоумявам как е възможно да казва, че федерацията й пречи да работи като треньор и съдия. Беше направено и невъзможното да я изпратим на международни съдийски курсове. В Лондон не взе изпита и замина за Киев. Там получи последна категория. Разходите само за нея са 6000 лв. Дори Мария Петрова, трикратната ни световна шампионка, не е била лансирана по този начин. Дали ще се извини или не, за мен няма значение. Аз съм длъжна да защитя федерацията", избухна Раева.

Тя коментира и атаките на друга наша известна гимнастичка - Симона Пейчева, която заяви, че не е получила шанс да се пребори за място в националния отбор, връщайки се на килима след 5-годишно прекъсване. "За нея нарушихме регламента, за да участва директно в категория "Елит". Как си представяте на 32 години състезател на олимпиадата в Рио. Това нормално ли е?! Как в световен мащаб ще приемат България. Дайте да говорим някакви истински неща", обясни шефът на федерацията. Стана ясно също, че бюджетът на централата е 1 480 000 лева. "Той е увеличен с 500 000 лв. и намален с 400 000 лв. от реалния, който аз заявих пред спортния министър", обясни Раева.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе