Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Радев свали доверието си от Пламен Георгиев

Радев свали доверието си от Пламен Георгиев

Президентът Румен Радев свали доверието си от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, съобщават от президентството. Това е станало в сряда, след като президентът е поканил неговия заместник да изнесе доклад на предстоящото заседание на КСНС.

Държавният глава свика в сряда Консултативен съвет по национална сигурност на тема корупцията по високите етажи на властта. Това е четвъртият КСНС, който Румен Радев свиква от встъпването си в длъжност. И вторият беше на тема корупция и мерки за противодействие на корупцията. Заседанието на КСНС ще се проведе в понеделник.

Същевременно тази сутрин стана ясно, че главният прокурор Сотир Цацаров е назначил проверки на председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, на сина на директора на Националната следствена служба Борислав Сарафов и на съпругата на Лозан Панов - председател на Върховния касационен съд. Причината е публикации в медиите за придобити недвижими имоти, съобщават от прокуратурата.

Малко по-късно, без да казва имена, премиерът Борисов заяви, че всички замесени в имотния скандал трябва да "излязат в дълъг отпуск". 

„Ние в ГЕРБ сме създали стандарт. Когато има такива скандали -  дали е депутат, председател на парламентарна група, министър или заместник-министър - се подава оставка. Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега. Понеже има и хора от съдебната система, а те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички, или да излязат в дълъг отпуск, докато различни от техните институции направят проверки. Това мога да кажа за замесените в тези скандали, и в КПКОНПИ, и във ВКС, и в следствието“, заяви Борисов. "Не споменавам имена, защото са много чувствителни".

Минути по-късно Пламен Георгиев съобщи, че излиза в отпуск. 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе