Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Радев: Да работим с Русия прозрачно и изгодно

Радев: Да работим с Русия прозрачно и изгодно

Диалогът между Москав и София може да допринесе за възстановяване на доверието между ЕС и Русия, от което всички имат интерес. Тази теза разви президентът Румен Радев по време на срещата си с премиера на Русия Дмитрий Медведев.

"Радвам се да ви приветствам тук, след като с президента Владимир Путин възстановихме диалога на най-високо ниво, въпреки разликата по двустранни и по международни въпрос. Има дълбоки исторически и културни връзки, устояли на времето и неподвластни на политическата конюнктура", каза още Радев. Според него Русия е стратегически партньор в енергетиката, с която България може да работи прозрачно и на изгодна цена. "България предоставя добри условия за инвестиции, българската икономика може да предложи много повече на руския потребител, който познава нашите стоки", допълни българският президент.

 "В икономиката имаше момент, когато големите проекти се срутиха, натрупаха се и взаимни обиди", напомни обаче гостът, макар да изтъкна историческите връзки между двата народа. Според Медведев трябва да се постигне качествен скок в отношенията между България и Русия.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе