Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Ген. Радев проговаря днес

Ген. Радев проговаря днес

Бившият командир на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Румен Радев проговаря защо реши да напусне армията днес. Номинираният за кандидат за президент на обединените вляво БСП и АБВ ще сложи с пресконференция край на мълчанието си. В предварително зададената тема на брифинг е посочено и „реалното състояние на българската изтребилна авиация. Това ще е първото изправяне пред медиите на командира, след като получи много номинации от структурите на БСП в страната и бе предложен като кандидат за кандидатпрезидентската надпревара от лидера на левицата Корнелия Нинова. Веднага след това ген. Радев подаде оставка с мотив, че иска да се пенсионира.

Правителството и президентът придвижиха процедурата с издаването на указ за един ден. Решението обаче все още не е обнародвано в „Държавен вестник". Въпреки това министърът на отбраната Николай Ненчев е сложил подписа си под заповедта за освобождаването на 10 август, а на ген. Радев е била връчена на 11-ти, съобщи „Епицентър.бг". От военно министерство са подчертали снощи, че за тях Радев вече не е служител на армията. Това беше и една от пречките той да може да заяви участието си в предстоящите президентски избори.

Междувременно ген. Радев си тръгна вчера официално от армията. Преди окончателно да се раздели с военната служба, ген. Радев е трябвало да предаде повереното му армейско имущество. Като материално-отговорно лице на военно-въздушните сили на Република България генералът е трябвало да приключи и с процедурата по предаването на техниката. Румен Радев е поискал това да стане за един ден, вместо за стандартните три. Така той е сдал на Генералния щаб вчера, навръх Голяма Богородица самолетите, хеликоптерите, базите и останалото имущество, за което е отговарял. Освободил е и кабинета си в Министерство на отбраната.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе