Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Радев пак критикува властта, хвали българите

Радев пак критикува властта, хвали българите

Румен Радев отправи днес редовните си критики към изпълнителната власт, които не пести през двата месеца на епидемичните мерки, но констатира, че кризата извадила на показ и добродетелите на нацията.

"Българите вече излизат от състоянието на хипноза след насаждането на паника. И се питат - защо събитията се развиха по този начин. Когато ние закъсняваме с възстановяването на икономиката, рискуваме отварянето на дълбоки обществени разломи, деградация и растяща престъпност", заяви държавният глава на организираната от президентството дискусия за икономическите и социални последици в "Бояна".

В нея участваха вицепрезидентът, здравният министър, социолози, синдикалисти, представители на бизнеса и експерти. Той пророкува, че трябва да очакваме ръст на емиграцията и демографски срив.

"Вместо помощи, се дават кредити. Това показва, че държавата не е опора за своите граждани", добави той и поясни, че все повече всички се питат: "Какво действително се случи?", разкритикува още Радев.

"Но трябва да кажа и нещо положително - тази криза извади на преден план нашите добродетели. Благодаря на всички, които запазиха здрав разум, а не се поддадоха на паника и страх.", заяви Радев. По думите му, показали сме като нация способността си да се мобилизираме.

"Ние можем да сложим край на негативизма, да се справим много по-добре и да заемем достойно място в ЕС, каквото ни се полага", заключи президентът.

Вицепрезидентът Илияна Йотова пък повтори, че сега е повече от необходимо създаването на икономически щаб. Тя призова кризата да се управлява, а не да се запушват дупки ден за ден.

"България се справи добре в здравните системи на фона на всичките проблеми в здравната система. Имаме 4 заповеди на здравния министър, но оттам нататък липсва елементарна холограма как се излиза от тези извънредни мерки, защото те не са на парче", каза вицепрезидентът. Йотова предупреди, че "работещите бедни и възрастните хора ще бъдат най-ощетени от тази криза".

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе