Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Радев дърпа килимчето на БСП. Намига на новите

Радев дърпа килимчето на БСП. Намига на новите

С ранната си заявка за втори мандат президентът Румен Радев дърпа килимчето на БСП и намига на новите партии. Това е изводът от анализа, който транспортният министър Росен Желязков направи в интервю за бТВ.

Според Желязков президентът иска да подпомогне реализацията на извънпарламентарните сили и по някакъв начин „да обезсърчи социалистическата партия в нейното усещане за уникалност в подкрепата си за президента“.

"Чухме заявката на Румен Радев за участие в президентските избори. Той даде заявка за очаквана и търсена подкрепа от страна на извънпарламентарните партии и заявка за това, че ще търси обединяване на фрагменти по линията ляво-дясно, обединени от антипатията към правителството", коментира Желязков. По думите му надали някой се е съмнявал, че Радев ще се включи в надпреварата на предстоящите президентски избори.

„Добре, че Румен Радев направи от рано тази заявка, за да се дефинира като политически явен опонент на правителството“, допълни транспортният министър.

„Тази мантра, че кабинетът готви избори не е вярна, защото те се правят от професионална изборна администрация в лицето на ЦИК“, каза още Росен Желязков. И допълни, че манипулацията в момента е как щяло да има манипулация на изборите.

 „В демократичната история на парламентарните избори няма случай, в който да има установена фалшификация на резултатите. Има манипулации, има купуване на гласове“, каза той.

Росен Желязков обясни защо у нас не може да има гласуване по пощата. Според него е то невъзможно, защото има твърде много неясни елементи по отношение на него и вотът на хората не може да бъде гарантиран. Никой не може да каже дали наистина даден човек от Германия е гласувал или не. Ами, ако гласът му дойде, а той каже, че не е гласувал, тогава какво правим, риторично попита министърът. И продължи: „При тези затруднения със самолетните полети с какво се транспортираме бюлетините? С камиони, с коли…”

На въпрос възможно ли е да видим Борисов и Радев в битка за президентските избори той заяви, че това не е тема на дискусия. „В момента лидерът на ГЕРБ има ангажимента да доведе партията до победа на тези избори и до участие в съставянето на стабилен кабинет с или без ГЕРБ. Важно е за държавата да има силен и стабилен кабинет, защото предизвикателствата пред държавата са изключително големи и те са отвъд партизанщината за властта. ГЕРБ може да намери партньори за управление“, категоричен бе Росен Желязков.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе