Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Радев: Чакам мотивите на главния прокурор

Радев: Чакам мотивите на главния прокурор

 

Оставям на вас да прецените защо точно в този момент главният прокурор внася искане в КС, свързано с имунитета на държавния глава. Това каза президентът Румен Радев по време на пресконференция за третата година от мандата си и в отговор на въпрос за внесеното искане от главния прокурор Иван Гешев Конституционния съд да тълкува дали може да се разследва държавен глава, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Президентът обясни, че неговият мотив за конституционни промени не е насочен срещу прокуратурата.

„Моят мотив винаги е бил за повишаване на независимостта и ефективността на съдебната власт. Оставам на вас да прецените защо точно в този момент главният прокурор внася искане за разглеждане на имунитета на държавния глава. Аз нямам никакви идеи за конретни причини. Така че главният прокурор трябва да обясни своите мотиви пред обществото.

Във всеки момент очаквам Конституционният съд, който откри дело, да се ръководи от заложените в създаването на Конституцията принципи и ще следя за хода на това дело“, каза още Радев.

Не съм търсил контакт с главния прокурор и чакам да видя неговите мотиви, каза президентът Румен Радев в отговор на въпрос на БНР за питането на обвинител №1.

„Първо, както казах, г-н Гешев сам трябва да обяви мотивите за това искане към Конституционния съд. Нямам идея за конкретен случай, защото аз съм убеден, че не съм вършил нищо нередно“, заяви Радев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе