Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Радев не е алтернатива на мафията

Радев не е алтернатива на мафията

Президентът Радев не може да е алтернатива на мафиотския модел, защото разчита на подкрепа от сили, свързани с руския олигархичен и мафиотски модел. Такава позиция изрази политологът доц. Момчил Дойчев, преподавател в НБУ и съпредседател на Атлантическия съвет на България.

"В тежко популистката си и мъгляво аргументирана заявка за втори мандат, свързана с общи благопожелания за смяна на политическия модел, борба с олигархията и мафията, за благоденствие на народа, върховенство на закона, решаване на всички проблеми на кризата и пр., президентът Радев пропусна да каже как ще се осъществи това и с помощта на каква политическа алтернатива, както и стъпките за нейното реализиране.

На първо място той смята да разчита на БСП - партията създателка на този порочен мафиотски модел, привнесен от Русия, която го издигна за първи президентски мандат и без която той, без абсолютно никакъв политически опит дотогава, едва ли щеше да стане президент." - коментира Дойчев в профила си във Фейсбук.

"Неговата алтернатива не може да е антимафиотска при положение, че тези партии и организации, които го подкрепят са тясно свързани с руския олигархичен и мафиотски модел, никога не са поставяли заедно с него въпросите за пълната енергийна зависимост на България от руската олигархия.

Той не казва и дума против авторитарния мафиотско-олигархичен режим на Путин - напротив той косвено го подкрепяше, защото неговата мъглява алтернатива по всички свои параметри ни доближава, а не отдалечава от този модел. С други думи неговата алтернатива е евроазиатска, а не евроатлантическа." - заключава политологът.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе