Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Радан: Борисов стои зад Петър Москов

Радан: Борисов стои зад Петър Москов

ДСБ не е на власт и в опозиция, защото ние няма как да си променяме мнението за политики от днес за утре. Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев пред бТВ след историческото заседание на партията вчера.

Здравният министър Петър Москов остава в правителството, но вече не е зам.-председател на ДСБ, потвърди  Кънев. Това решение е лично и повече въпроси трябва да бъдат зададени именно към самия Москов, допълни той.

"Негов политически гръб е премиерът Бойко Борисов", категоричен бе Радан и припомни , че бившият министър на здравеопазването в "Kабинета Борисов I"-  Стефан Константинов също е бил член ДСБ.

Радан поясни и че на заседанието вчера категорично никой не му е искал оставката като лидер на ДСБ.

На въпрос относно думите на премиера за предсрочни парламентарни избори, той каза: "Щом Реформаторския блок е причина за предсрочни избори...Давайте ги, ние ще ги спечелим, щом сме толкова важни".

Към момента ДСБ остава в Реформаторския блок, но съдбата на Блока трябва да бъде решена съвсем скоро, отсече той.

„Ние сме принципни както по отношение на позицията си за политиките в здравеопазването, така и за позицията си, че с партньори, които са изоставили съдебната реформа и са обърнали едно договорено решение помежду ни за конституционна промяна, не можем да останем в мнозинството", посочи той. Кънев отбеляза, че ДСБ нямат политическо решение да оставят министър в кабинета, но да се говори за конфликт между него и Москов не е уместно. „Имаме вече различни политически роли и може би доста различни пътища занапред. Това, че една раздяла е джентълменска и с добър тон, не я прави по-малко раздяла", посочи той.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе