Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Проверяват всички мандри в страната

Проверяват всички мандри в страната

Всички мандри в страната ще бъдат проверени още от днес, заяви в Стара Загора министърът на земеделието и храните Десислава Танев.

Вчера млекопроизводители от цялата страна заплашиха с национална стачка, заради ширещата се според тях престъпна дейност на млекопреработвателите. Те настояха за спешни мерки и проверка на мандрите за суровините, с които работят. Тъй като според млекопроизводителите, влаганите суровини в млечните продукти са всичко друго, но не и мляко.

Освен това изкупните цени на млякото са се сринали с над 35 процента, което ги обрича на фалит. "В отговор на тяхното искане от днес тези проверки са факт. Ще бъдат проверени всички обекти под списък", заяви днес министърът на земеделието и храните Десислава Танева, която откри най-голямото изложение на земеделска техника в Стара Загора.

"От днес екип на Министерството ма земеделието и храните, екип на Агенцията по безопасност на храните и екипи на Национална агенция по приходите проверяват мандрите, относно регламентираното извършване на дейността им – финансови документи, с които се купуват влаганите суровини, документи съгласно законите, с които се продават продукцията. Проверява се за регламентираното внасяне на ДДС, така че операторите да са равнопоставени и да има контрол", каза министърката, цитирана от БГНЕС.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе