Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Протоколът за провеждане на избори не е готов

Протоколът за провеждане на избори не е готов

Снимка-БТА

"Изработваме протокол за провеждане на изборите в пандемична ситуация". Това докладва здравният министър Костадин Ангелов пред президента Румен Радев днес в президентството.

Държавният глава започна консултации за провеждане на справедливи, прозрачни и безопасни за здравето на гражданите парламентарни избори.

Той обсъди готовността на страната ни за избори с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и ръководителя на Националния ваксинационен щаб проф. Красимир Гигов.

Румен Радев призова да се оставят на заден план политическите аспекти, за да се изяснят възможно най-пълно медицинските аспекти на развитие на пандемията.

„Всички сме свидетели, че нито един опит на държавите по света не е универсален. Във всяко едно действие, което разработваме, се водим по интересите на всеки един български гражданин. През последните 30 години политиците говорят за интересите на гражданите, но тази пандемия промени приоритетите“,заяви Ангелов.

"Когато знаем датата, тогава ще е готов протоколът за организацията на изборите", уточни министърът.

Ангелов бе категоричен, че няма да обявят какви ще бъдат мерките месеци преди изборите, защото най-вероятно те ще трябва да бъдат променени спрямо динамичната ситуация.

"В интерес на всички български граждани е да осигурим провеждането на безопасни и честни избори. Това няма да е никак лесна задача. За да бъдем толкова внимателни има няколко причини. Изчакваме и влиянието на изминалите празници, което вероятно ще повиши леко броя на заразените, въпреки че общото ми мнение е, че мерките като цяло се спазваха", заяви доц. Кунчев.

В рамките на днешния ден президентът ще се консултира  и с проф. Красимир Гигов, с проф. Радка Аргирова, Проф. Андрей Чорбанов и д-р Александър Симидчиев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе