Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Бареков: Прокопиев и Бориславова са виновни за краха на управлението Борисов

Бареков:  Прокопиев и Бориславова са виновни за краха на управлението Борисов

Хасково. „Иво Прокопиев и Цветелина Бориславов са виновни за краха на управлението на Борисов. Те редяха неговия кабинет", заяви в Меричлери лидерът на „България без цензура" Николай Бареков.

За най-големите кадрови провали в правителството на Бойко Борисов- Симеон Дянков, Трайчо Трайков, Бисер Боев, Бареков посочи, че са натрапени от двамата олигарси.

„Бориславова влезе в управителния съвет на „Си банк „ през 2001-ва година, а 5 години по-късно си тръгна с 800 млн лева. Това е кражба в огромни размери, като офшорната сделка на Прокопиев за „Каолин"", заяви още лидерът на „България без цензура".

Той съобщи още, че по негов сигнал бившият собственик на „Каолин" вече е клиент на прокуратурата заради отровната вода в Меричлери.

По думите на Николай Бареков компанията е главен виновник за продължаващото с години ходене по мъките на Меричлери. Проблемът с питейната вода там е заради засечените опасни завишения на арсен в нея. Според местните хора и експерти, замърсяването е свързано пряко с работещата в непосредствена близост кариера на "Каолин". Отчетените от здравната инспекция стойности на тежкия метал в животворната течност са над 30 микрограма на литър при норма от 10.

Заради отровата градът пие вода от водоноски вече четири години.

За да реши проблема е необходимо изграждането на 18-километров водопровод от общинския център Димитровград до Меричлери.

„Искам да си получат заслуженото затова, че ви тровят толкова години. Прокопиев избяга, като чрез офшорки продаде своята Каолин, която смучеше парите от вас" заяви Бареков на среща с жителите на градчето.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе