Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

От РБ прогнозират над 40% избирателна активност на евровота

От РБ прогнозират над 40% избирателна активност на евровота

Кърджали. Предстоящите избори за ЕП са референдум за мястото на България в Европа. Ние настояваме българските проблеми да бъдат и проблеми на Евросъюза, каза в Кърджали Меглена Кунева, водач на евролистата на Реформаторския блок. По думите й Българя трябва да продължи да се присъединява към Шенген, към еврозоната, към Банковия съюз. „РБ предлага България да стане основателка на Европейския енергиен съюз, за да плащаме по-евтин газ, когато ЕС ще може да купува на едро големи количества газ", добави Кунева.

Тя и колеги й коментираха, че ако преди 4-5 години България беше изградила газовата си връзка с Турция, това би намалило цената на газа поне с 15 %.

„Не усвоихме средствата от ЕС, защото нямаме добра администрация, но и защото не успяхме да се преборим с корупцията и непрозрачността при разпределянето на парите. Затова управляващите са длъжни да отчитат всички сигнали за спиране на фондовете", заяви лидерът на СДС и председател на Предизборния щаб на РБ Божидар Лукарски. Радан Кънев добави, че българските граждани трябва да направят избор между ментетата в политиката. На срещата в Кърджали участваха също лидерите на НПСД Корман Исмаилов и на БЗНС Николай Ненчев. От РБ прогнозират над 40 на сто избирателна активност на евровота на 25 май. От коалицията не изключват провокации.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе