Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Продължава заседанието на Съвета на ЕС за кризата

Продължава заседанието на Съвета на ЕС за кризата

Премиерът Бойко Борисов продължава участието си в заседанието на Европейския съвет, което се провежда чрез видеоконферентна връзка.

Основна тема на срещата на европейските лидери е обсъждането на Плана за възстановяване на Европа, който се състои от предложението за нова Многогодишна финансова рамка за 2021-2027 г. (МФР) и от инструмента „Следващо поколение ЕС“, специално създаден в отговор на предизвикателствата в борбата срещу коронавируса.

„Страната ни подкрепя Плана за възстановяване, тъй като предложеният подход  е амбициозен, с изключителен и временен характер. С него Европейската комисията успява по новаторски начин да съчетае мерките в отговор на кризата и предимствата на заемния капитал с възможностите на бюджета на ЕС. Предложен е балансиран компромис между грантове и заеми“, изрази позицията на страната ни премиерът Борисов.

Българският министър-председател заяви, че предложението на Европейската комисия отразява нуждите за по-бързо възстановяване от кризата, така че, от една страна да се предотврати развитието на ЕС на две скорости, а от друга да се ускори конвергенцията.

Етикети:          

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе