Извънредни новини

Юве продължава без грешка, Рома дръпна на Наполи

Юве продължава без грешка, Рома дръпна на Наполи

Торино. Ювентус продължава перфектната си серия без загуба като домакин. От началото на сезона "бианконерите" постигнаха 12-а победа пред своята публика - тя бе срещу Киево с 3:1 в мач от 24-тия кръг на Серия А.

"Старата госпожа" показа пълен контрол над играта и си осигури победата още през първото полувреме. Квадво Асамоа откри резултата в 19-ата минута с великолепен шут от границата на наказателното поле, а в 29-ата мин. точен бе Клаудио Маркизио с добавка след пряк свободен удар на Андреа Пирло.

В 51-ата минута гостите намалиха резултата след автогол на Мартин Касерес, от чието тяло топката рикошира, Юве обаче бързо възстанови аванса си и още в 58-ата мин. след центриране от ъглов удар Фернандо Йоренте реализира за 3:1, резултат, който се запази до края на срещата.

Рим. Рома би убедително Сампдория с класическото 3:0 в мач от 24-ия кръг на Серия „А" и отново има 4 точки преднина пред третия Наполи, като „вълците" са и с мач по-малко. 

Два гола за Рома вкара Матия Дестро, а другият голмайстор в мача бе Миралем Пянич. В 80-ата минута Сампдория остана и с човек по-малко, след като Гасталдело получи втори жълт картон и това сложи край и на малките надежди на гостите. След тази загуба те са на 12-о място с 28 точки.

Генуа. Дженоа и Удинезе завършиха наравно 3:3 в мач от 24-ия кръг на Серия „А". Срещата между 11-ия и 13-ия в класирнето предложи голямо голово зрелище за любителите на футбола.

Гостите поведоха с 2:0 през първото полувреме с голове на Баста в 35-ата и Бруно Фернандес в 40-ата минута. В добавеното време на първата част обаче Конате върна един гол.

С дузпа за Наполи започна втората част, а точен бе Муриел. Третото попадение на гостите обаче не сложи край на интригата и в 69-ата минута Джилардино бе точен за Дженоа за 2:3, а 10 минути по-късно отново той бе точен за равенството 3:3.

Резултати от кръга:


от петък:
Милан - Болоня 1:0

от събота:
Фиорентина - Интер 1:2

неделя:
Катания - Лацио 3:1
Аталанта – Парма 0:4
Каляри – Ливорно 1:2
Дженоа – Удинезе 3:3
Ювентус – Киево 3:1
Сасуоло - Наполи 0:2

в понеделник:

Верона - Торино

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе