Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Лиляна Павлова: Няма проблем в управлението! Опозицията нагнетява напрежение

Лиляна Павлова: Няма проблем в управлението! Опозицията нагнетява напрежение

Няма коалиция, която да е перфектно смазано мнозинство. Но в рамките на коалицията нямаме проблем в управлението, въпреки, че опозицията нагнетява обществено напрежение. Това обяви в студиото на Би Ти Ви министър Лиляна Павлова.

Ние сме различни политически семейства и търсим това, което ни събира, а не това, което ни разделя. Обединиха ни общите ангажименти и общата програма. Ние сега стоим добре външнополитически, но имаме много ясен план какво трябва да се случи през следващите три години в България, аргументира позицията си тя.

Министър Павлова отказа да дава оценка на досегашното управление.

Аз никога не се самооценявам, оценките се дават от хората, от тези, които са ни избрали. Кабинетът работи много през тази една година. Надявам се, че успяхме да обърнем тренда към България в позитивна посока. За тези няколко месеца като европредседателството България успя да се върне като играч на външнополитическата сцена, получихме вече и висока експертна оценка, обясни тя.

Лиляна Павлова отхвърли обвиненията на опозицията и по-конкретно на лидера на БСП Корнелия Нинова, че младежката среща в София е била изпразнена от съдържание и дори е компрометирала България.

Нинова и опозицията умее да прави внушения. Същите тези хора, които изразиха критиката, излязоха с декларация, в която посочиха, че са постигнати целите, че е постигната и политическата част на форума, имало е активен и пълноценен дебат в присъствието на млади хора. Официалната част – вечеря с българско хоро, единствено е платена с държавни пари, а къде са се забавлявали след това младите хора – ние не сме морална полиция, за да ги контролираме, отсече Павлова.

По думите и срещата в София е пикът на председателството.

На 16 и 17 май в София очакваме всичките 28 лидери на страните в ЕС и на 6-те страни от Западните Балкани. Предизвикателството е огромно, защото има 4 страни, които не признават Косово. Но политиката е въпрос на баланс и компромиси. Аз съм оптимист за тази среща. Не е важно дали ще дойдат точно държавните глави, а представители на всички държави. Защото трябва да приемем политическата декларация и анекса, в който да има практическото измерение на проектите, зад които ние заставаме през следващите 10 и 15 години, които са важни за бъдещето на страните от Западните Балкани. Европейската перспектива е най-важното нещо, което трябва да дадем на нашите съседи, убедена е Лиляна Павлова.

Тя посочи, че предстоят още две много важни инициативи през юни. Първата е срещата на всички европейски министри, които ще коментират как да се разходва европейския бюджет. Предстои е една цяла седмица, посветена на дигитална трансформация и иновации – теми, които са много актуални.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе