Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Каракачанов: Проблем със сигурността има и той не се решава с празни приказки

Каракачанов: Проблем със сигурността има и той не се решава с празни приказки

Проблем със сигурността има и той не се решава с празни приказки от трибуната на Народното събрание, а с това да дадем кураж на полицаите да си вършат работата. Това каза вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов по време на Празника на билките, планината и туризма, който се провежда в местността „Айдушко сборище" над село Балканец, община Троян, предаде репортер на Радио „Фокус".

„И, ако ние не ги убедим, че те трябва да спазват закона, че няма да бъдат наказвани за това, че прилагат закона към престъпниците по най-твърдия начин, ако щете дори и с използването на сила – няма да има ефект. Не може разбеснели се цигани да хвърлят пейки и да замерват полицаите и да няма последици. В много от държавите, които нашите политици обичат да дават за пример, като САЩ, Великобритания, Германия – там, ако някой си позволи да удари полицай, той просто ще бъде застрелян на място и го знаят, и за това никой не си позволява да им налита и да ги бие. Докато тук хелзинкски комитети, всевъзможни измислени герои, отиват и защитават престъпниците и те се чувстват безнаказани, категоричен е вицепремиерът.

"Основният проблем е следният - ако политическите партии не се отучат от навика да купуват цигански гласове, да хрантутят цигански босове, които след това им осигуряват гласовете, тези хора ще продължават да се чувстват безнаказани, силни и ще продължават да правят безобразията си. Това е истината. Всичко друго са хубави приказки. Полиция ли няма? Полиция има, но трябва да ѝ дадем сила със закона, да може да употребява всички средства, за да озаптява тези по улиците, които беснеят. Вотът на недоверие приключи, колегите от БСП не са бяха подготвили много добре. Уж опозиция, виждате и Марешки играе едни игри, май подкрепи правителството. Част от опозицията нямаше мотиви, другата част като „Воля" на практика не се държаха като опозиция, но това е техен проблем", заяви Каракачанов.

Армията винаги е на разположение да съдейства при влошаване на метеорологичната обстановка у нас, каза още вицепремиерът.

„Военнослужещите съдействат на хората на няколко места в България. Аз съм разпоредил още в четвъртък да имат готовност, Щабът на отбраната е готов, навсякъде, където се наложи, да се вади техника и да се помага на хора при наводнения и получаване на свлачища. Армията ще помогне, както винаги го е правила. Всичко е в пълен синхрон с министъра на вътрешните работи, с шефа на пожарната", заяви още вицепремиерът Каракачанов.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе