Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Президентът призова студентите: Не на конформизма, бъдете непримирими!

Президентът призова студентите: Не на конформизма, бъдете непримирими!

Не трябва да се примирявате с несправедливостта, корупцията и шайките, с феодализма, с лицемерието и покварата, които раждат ежедневни безизходици. Това заяви президентът на страната Румен Радев в приветствието си съм студентите в Аулата на СУ "Св.Климент Охридски" на официалното откриване на академичната учебна година.

Ректорът проф. дфн Анастас Герджиков откри академичната учебна година със слово и представи на държавния глава деканите на факултетите на Софийския университет. За мен е чест да присъствам на откриването на академичната година в Алма Матер - той е светският храм на България, защото тук се почита обща за народа ни религия, тази на знанието, посочи в началото на словото си президентът.

Университетът е люлката на критичното мислене и на свободата, каза той. И продължи: във всички времена студентите са съвестта на нацията. Днес младите българи са малко и вие трябва да промените радикално тази среда, вие, не трябва да се примирявате с несправедливостта, корупцията и шайките, с феодализма,лицемерието и покварата, които раждат ежедневни безизходици, безизходицата, която прокуди стотици хиляди млади българи като вас далеч от родината. Трябва да отхвърлите фатализма и отстоявате справедливостта, защото от вас зависи бъдещето на България. Тук вие ще откриете истинските еталони на науката. Конформизмът не е път към щастието- бъдете непримирими, когато става дума за ценности и за отечеството, подчерта Румен Радев.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе