Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Горанов призова Божков да си плати данъците /Обновена/

Горанов призова Божков да си плати данъците /Обновена/

Финансовият министър Владислав Горанов отговори на обвиняемия Васил Божков, който се намира в Дубай.  Според бизнесмена министърът е трябвало да знае какво се случва в Комисията по хазарта. Двамата имали и многократни срещи през годините. Финансовият министър отговори, че срещите му с Божков са били като с представител на голям хазартен бизнес. И добави, че Васил Божков е поредният богат българин, който не съдейства на правосъдието, а се укрива в чужбина. Призова го да плати това, което дължи на държавата.

„И в момента ако г-н Божков иска, би могъл да заплати на държавата това, което не е платил навреме. Милиарди са оборотите на фирми, които се свързват с него, и са генерирали през периода, в който са действали. След като заплати тази сума, той ще има и моралното, и нормативното основание да претендира пред Комисията по хазарта продължаването на своя бизнес”, заяви Горанов.

„Не разбирам аргументите на г-н Божков да иска моята оставка. Аз не нося вина, че негови служители и членове на Комисията по хазарта са прилагали грешно закона, в резултат на което се дължат 700 милиона лева. Ако той е получил подобна консултация от мен да не си плаща данъците, нека го докаже, тогава ще понеса своята отговорност, не само политическа”, каза финансовият министър.

Отговор дойде и от страна на премиера. Борисов защити Горанов, че никога не е отричал да познава бизнесмена. „Напротив - многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор", каза Борисов пред „Сега”.

По повод обвиненията на Божков, че държавата му е отнела бизнеса, Борисов каза: „Какво сме му взели - завод ли сме му взели, предприятие ли? Просто хазартът стана държавен и приходите му отиват за спорта".

Васил Божков е с повдигнати 11 обвинения. Най-тежкото засега остава това, че от 2014 г. досега не е внесъл над половин милиард лева от такси по Закона за хазарта.

 

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе