Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Политика

Московски: Приемаме Председателството като национална кауза

Московски: Приемаме Председателството като национална кауза

Приемаме председателството на Съвета на Европейския съюз като национална кауза. Това каза днес министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски при откриване на форум за представяне на приоритетите на България на предстоящото председателство в областта на транспорта и телекомуникациите, цитиран от БТА.

Министър Московски заедно със заместник-министрите Велик Занчев, Ангел Попов и Димитър Геновски представиха проекта на програма в двата сектора.

Акцентът в нея е поставен върху мултимодалните превози, конкурентоспособността, постигане на напредък по законодателните предложения и т.нар. автомобилен пакет, посочи транспортният министър и пожела на форума консенсус върху предлаганите общи позиции по време на общественото обсъждане.

В немалка степен разглеждаме развитието на единен цифров пазар като източник на растеж и конкурентоспособност, отбеляза Московски. По думите му друг приоритет е осигуряването на сигурността на личните данни и цифровото пространство.

Ивайло Московски изтъкна факта, че еврокомисарят Мария Габриел е поела темата за развитието на дигитална Европа и цифров пазар.

Предстои приоритетите да бъдат представени за обсъждане и парламентарната комисия по транспорт и телекомуникации.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе