Извънредни новини
Намирате се в: Силистра / Новини / Спорт

Боровец приема на 26 януари Държавното първество по ски за журналисти

Боровец приема на 26 януари Държавното първество по ски за журналисти

Боровец. На 26 януари ще се проведе 51-ото Държавно първенство по ски за журналисти – Боровец 2014. За втори път Българският ски клуб на журналистите организира атрактивно вечерно състезание в дисциплината гигантски слалом, което се провежда с любезната подкрепа на домакините от „Бороспорт АД" и курорта Боровец.

По традиция състезателите ще са разделени в три възрастови групи, както при мъжете, така и при жените, като надпреварата отново ще е за комплектите медали и специалните награди, осигурени от верига спортни магазини SLS на Rossignol и Бороспорт. След по-малко от месец в Боровец ще се проведат и първите от повече от 20 години насам в историята на курорта стартове за Европейската Купа по ски–алпийски дисциплини. Националното първенство за журналисти се завръща в курорта отново след четиригодишна пауза и отново гарантира състезание от най-високо ниво, като последна проверка преди големите стартове от календара на Международната федерация по ски. Ежегодното първенство ще излъчи и българските представители за Световно първенство по ски за журналисти през сезон 2014/2015 година. Всички професионални журналисти, които искат да почустват адреналина от истинско ски-състезание, могат да заявят участието си в надпреварата и да научат повече подробности онлайн, на адрес: scij.bg/events/borovets2014/

Организаторите от Българския ски клуб на журналистите и „Бороспорт АД" ще предоставят безплатен транспорт от София до Боровец и обратно на 26 януари, неделя. Таксата за участие в състезанието е 10лв. Краен срок за записвания - 22 януари, 23.59ч.

Добавете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани *

*

*

Скролване до горе